Fiul lui Alin Văcaru, deputat Pro România, a mers la școală, deși era infectat cu coronavirus. Toată clasa e acum în carantină

Fiul lui Alin Văcaru, deputat Pro România, a mers la școală, deși era infectat cu coronavirus. Toată clasa e acum în carantină
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

O întreagă clasă de la o școală gimnazială din Târgu Jiu a intrat în carantină după ce unul dintre elevi, fiul deputatului Pro România Alin Văcaru, a venit la ore infectat cu coronavirus. Copilul fusese testat pentru depistarea infecției, dar părinții nu l-au ținut acasă în așteptarea rezultatului. Luni, el a intrat în contact cu toți colegii și cu diriginta. Acum sunt în carantină.

Clasă în carantină după ce fiul unui deputat a mers la școală, deși era infectat cu coronavirus

Fiul deputatului Alin Văcaru are 13 ani şi este elev în clasa a VIII-a. El a fost testat pentru coronavirus deoarece joacă bachet și urma să plece în cantonament. Părinții lui nu au mai așteptat rezultatul, așa că luni copilul s-a dus la școală. Ulterior, aceștia au aflat că băiatul este infectat cu SARS-CoV-2.

Cât a fost la ore, băiatul politicianului a intrat în contact cu diriginta și colegii. Acum, 22 de copii şi profesoara lor sunt în carantină, informează Antena 3.

Potrivit datelor oficiale, în județul Gorj au fost depistate până acum 1.754 de cazuri de coronavirus, adică 5,13 la mia de locuitori. La nivel național, numărul infectărilor e de 105.298. Bilanțul victimelor a ajuns, marți, la 4.236.

Școală din Arad, închisă după ce directorul a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2

O şcoală din judeţul Arad a fost închisă după ce directorul unităţii de învăţământ a fost confirmat cu SARS-CoV-2. Este vorba despre Școala Gimnazială Zădăreni.

Directorul s-a simţit rău în descursul zilei de sâmbătă. Luni dimineaţa, el nu a putut participa la deschiderea anului şcolar, dar a mers la pregătirile pentru începerea cursurilor, intrând în contact cu angajaţii şcolii.

„Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu”, a declarat şeful ISJ Arad.

În Arad au fost confirmate până acum 2.237 de cazuri de coronavirus, rata de infectare fiind de 5,19 la mia de locuitori.

Un liceu din Constanța a trecut în scenariul roșu după ce patru angajați s-au îmbolnăvit de COVID-19

La Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, elevii vor învăța o perioadă de la distanță, online, după ce patru angajați au fost testați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a asigurat că angajații nu au intrat în contact cu elevii, deaorece doi dintre ei sunt internați în spital încă de săptămâna trecută, iar ceilalți doi nu au venit la deschiderea noului an școlar.

Printre cei infectați ar fi și directorul unității de învățământ.

În Constanța au fost depistate până acum 2.112 de cazuri de coronavirus, adică 3.09 la mia de locuitori.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)