Florin Cîțu: Maratonul vaccinării de la București a avut rezultate excepționale, aș putea spune fantastice. În continuare, cred în ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie (VIDEO)

Florin Cîțu: Maratonul vaccinării de la București a avut rezultate excepționale, aș putea spune fantastice. În continuare, cred în ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că maratonul de vaccinare anti-COVID-19 care a avut loc în ultimele trei zile în București a avut rezultate ”excepționale”. În acest context, șeful Guvernului a precizat că are încredere în continuare că poate fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinatela nivel național, până la 1 iunie.

Florin Cîțu, despre maratonul de vaccinare din București: Avem peste 20.000 de persoane vaccinate,ceea ce arată foarte clar dorința românilor de a reveni la normalitate

”Maratonul vaccinării de la București a avut rezultate excepționale, aș putea spune fantastice. Obiectivul a fost să avem 10.000 de persoane vaccinate iar astăzi, oficial, avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată foarte clar dorința românilor de a reveni la normalitate cât mai curând și faptul că au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate o reprezintă vaccinarea.

Nu este nicio coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativăîn același timp în care vedem și o creștere a ratei de vaccinare. Ele merg mână-n mână. Este nu doar o corelație, este și o relație de cauzaliatate”, a spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cîțu:Continuăm în același ritm

Premierul spune astfel că poate fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane imunizate până la 1 iunie.

”Continuăm în același ritm. Avem resursele din partea Guvernului și cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ținta de la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. În continuare, eu cred în această țintă”, a mai declarat Florin Cîțu.

Întrebat ce se întâmplă cu vaccinările din mediul rural, Florin Cîțu a răspuns: ”Am avut discuții cu Asociația primarilor, a municipiilor, comunelor, cu președinții de consilii județene și am cerut să se implice direct. Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă, miniștrii și secretarii de stat, la centrele de vaccinare. Trebuie să se implice tot Guvernul, direct, în această campanie și săptămâna viitoare facem un fel de ședință de Guvern în stradă. Vom vorbi cu cetățenii și le vom răspunde la întrebări”.

Tags: