Florin Cîțu se întâlnește cu reprezentanții cultelor, la Sibiu, pentru a discuta despre campania de vaccinare: Trebuie să ducem vaccinul în zona rurală. Încă nu am depășit pandemia (VIDEO)

Florin Cîțu se întâlnește cu reprezentanții cultelor, la Sibiu, pentru a discuta despre campania de vaccinare: Trebuie să ducem vaccinul în zona rurală. Încă nu am depășit pandemia (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu se întâlnește, sâmbătă, la Sibiu cu reprezentanții cultelor, pentru a discuta despre campania de vaccinare anti-COVID-19. ”Încă nu am depășit pandemia”, avertizează prim-ministrul, adăugând că este nevoie acum ca vaccinul să ajungă și la locuitorii din zonele rurale.

Florin Cîțu: Trebuie să ducem vaccinul în zona rurală și pentru asta o să mă văd cu reprezentanții cultelor

”O să am o întâlnire importantă pentru că încă nu am depășit pandemia. Mă întâlnesc cu reprezentanții cultelor de aici pentru a discuta despre campania de vaccinare. Județul este pe locul 3 în campania de vaccinare la nivel național, dar trebuie să facem mai mult, trebuie să ducem vaccinul în zona rurală și pentru asta o să mă văd cu reprezentanții cultelor, să vedem cum putem să implicăm mai mult pe fiecare dintre noi ca această campanie să meargă mai departe. Încă nu am depășit pandemia”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă, la Sibiu.

Florin Cîțu se întâlnește cu reprezentanții cultelor, la Sibiu, pentru a discuta despre campania de vaccinare: Trebuie să ducem vaccinul în zona rurală. Încă nu am depășit pandemia

Cele mai recente date anunțate de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19, arată că de la începutul campaniei naționale de imunizare, în România au fost vaccinate 4.531.945 de persoane, dintre care 393.989 au primit prima doză de ser, iar 4.137.956 au îndeplinit schema completă de imunizare.

”Avem cifre bune, am luat-o în faţa pandemiei, dar trebuie să nu ne culcăm pe o ureche pentru că această campanie de vaccinare continuă până când ne asigurăm că nu mai avem niciun caz de infectare. Atunci putem spune că a trecut pandemia”, spunea, vineri, Florin Cîțu.

Potrivit raportării de sâmbătă a Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 127 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și au fost întegistrate 5 decese. 236de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați, în prezent, la terapie intensivă.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt