Focar de coronavirus într-un centru social din Botoșani: 26 de persoane au fost spitalizate

Focar de coronavirus într-un centru social din Botoșani: 26 de persoane au fost spitalizate
foto: Pixabay

Un nou focar de coronavirus a izbucnit într-un centru social. Este vorba despre centrul pentru adulţi cu dizabilităţi din judeţul Botoşani, unde nu mai puţin de 26 persoane au fost depistate pozitiv la SARS-COV 2 în ultima săptămână. Toţi au fost duşi cu ambulanţa la spital.

Un nou focar de COVID-19 într-un centru social din Botoșani

În comuna Dersca, judeţul Botoşani a izbucnit un nou focar de infecţie cu SARS-COV 2, în urma căruia26 de persoane au fost infectate şi duse la spital cu ambulanţa.

Din numărul total de cazuri, 21 sunt persoane cu dizabilităţi iar 5 sunt angajaţi ai centrului. Primele cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, fiind vorba de 7 persoane, trei angajaţi şi patru beneficiari. Săptămâna aceasta în urma testărilor au mai fost depistate încă 19 infectaţi cu SARS-COV 2.

Toţi au fost duşi spital. Niciunul nu prezintă simptome. Centrul de la Dersca va fi închis pentru 48 de ore şi va fi dezinfectat.

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică anunță, joi, că în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.639 de noiinfectăricu SARS-CoV-2 din 24.278 de terste prelucrate.

Amintim că miercuri a fost înregistrat un nou record negativ – 1.767 de noi cazuri de îmbolnăvire, întregistrate într-o singură zi.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 482 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 506 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România.

De asemenea, de marți până miercuri, au fost înregistrate 41 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.