Focar de coronavirus la un centru medico-social din Prahova. Mai mulți angajați au fost testați pozitiv

Focar de coronavirus la un centru medico-social din Prahova. Mai mulți angajați au fost testați pozitiv
Sursa Foto: Hepta.ro

Prahovaa raportat, luni, identificarea unuifocarde infecție cu noul coronavirus într-uncentrusocial din Urlațiaflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Peste 10oameni au fost diagnosticați cu COVID-19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a identificat un nou focar de Covid într-un centru medico-social din Urlaţi, unde 11 persoane, dintr-un efectiv de 232, au fost testate pozitivcu virusul SARS-CoV-2, informeazărealitateadeprahova.net.

Printre persoanele confirmatecu virusul din China se numărănouă angajaţi, precum și doi beneficiari ai unităţii respective.

În prezent, salariaţii centrului socialse află înizolarela domiciliu, în monitorizarea medicilor de familie. La rândul lor, beneficiarii au fost izolaţi în centru, unde beneficiază şi de asistenţă medicală din partea specialiștilor.

A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor.

Coronavirus în Prahova

Până astăzi, 14 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 556.335 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.428.071teste. Dintre acestea, 14.859 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.650 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.209 la cerere.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 21.782 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul acestora, 646 de pacienţi au decedat. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a două persoane de sex feminin (71, 72 ani) şi a patru de sex masculin (75, 76, 77, 80 ani), cu comorbidităţi. În ultimele 24 de ore au fost depistate 160 de cazuri noi de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe