Focar de infecție la Autoritatea Navală Română. Cinci angajați, confirmați cu COVID-19. Anchetă epidemiologică în desfășurare

Focar de infecție la Autoritatea Navală Română. Cinci angajați, confirmați cu COVID-19. Anchetă epidemiologică în desfășurare

Reprezentanții DSP Constanța au anunțat că 5 angajați ai Autorității Navale Române au fost confirmați cu noul coronavirus.

Zilele trecute, trei persoane din cadrul ANR au fost testate pozitiv cu SARS-COV-2, iar în data de 12 august alți doi angajați au fost confirmați.

Focar de infecție cu COVID-19 la Autoritatea Navală Română

În data de 12 august a.c., trei persoane care lucrează în cadrul Autorității Navale Române au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alți doi angajați ai instituției au fost pozitivați. În acest sens, se poate considera că avem de-a face cu un focar COVID-19 în ANR.DSP Constanța a pornit o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se identifica toți angajații care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv. Cei care vor fi considerați contacți direcți vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile și vor fi testați, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.În acest moment, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare”, se arată în comunicatul DSP Constanța.

Ziua Marinei Române, celebrată în mediul online, din cauza pandemiei de COVID-19

În 2020, Forțele Navale Române sărbătoresc 160 de ani de la înființare. Evenimentul va fi marcat însă într-un mod cu totul diferit, din pricina pandemiei de coronavirus de pe teritoriul României.

Până pe 15 august, evenimentul va fi marcat în mediul online, o premieră pentru Statul Major al Forțelor Navale. Tradiționala zi a porților deschise s-a desfășurat în mediul online, unde reprezentanții Marinei Militare Române au prezentat, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea.

Și fanfara Forțelor Navale va susține recitaluri tot online, spectatorii putându-se bucura de ele pe pagina de Facebook a FNR.

Vor fi, de asemenea, planificate și defilări ale navelor pe mare și pe Dunăre, la Constanța, Brăila și Tulcea. Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor salută publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00.

Ziua Marinei Române, este osărbătoarecivilăşimilitară, marcată de autorităţile publice şi celelalteinstituţiialestatuluiprin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter evocator, în spiritultradiţiilorpoporului român, precum şi prin ceremonii militare şi religioase organizate deMinisterul Apărării NaţionaleşiMinisterul Administraţiei şi Internelor.

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă aSfintei Maria, ocrotitoareamarinarilorde pretutindeni. La acea dată, evenimentul a fost marcat înPortul Constanţa, labordulcrucişătorului Elisabeta, în prezenţa ministrului de războiDimitrie A. Sturdzaşi a tuturor ofiţerilor Diviziei de Mare. De asemenea, pefalezaCazinouluiau fost organizate ample manifestări, spectacole în aer liber şi jocuri de artificii.

Urmăriți B1TV.ro și pe