Focar de TBC la o grădiniță din Teleorman. Aceasta nu avea autorizaţie sanitară, iar copiii foloseau un grup sanitar în fundul curţii, pentru care autorităţile au plătit un miliard de lei vechi (VIDEO)

Focar de TBC la o grădiniță din Teleorman. Aceasta nu avea autorizaţie sanitară, iar copiii foloseau un grup sanitar în fundul curţii, pentru care autorităţile au plătit un miliard de lei vechi (VIDEO)

Focar de TBC la Grădiniţa Dulceanca din judeţul Teleorman. Trei copii preşcolari din Vedea au fost diagnosticaţi cu teribila boală, iar alţi opt sunt suspecţi, informează B1 TV. Preşcolarii învăţau într-o grădiniţă care nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, se spălau la lighean şi aveau un grup sanitar fără apă curentă, în fundul curţii, pentru care autorităţile au plătit un miliard de lei vechi.

Directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a declarat pentru B1 TV că focarul de TBC a fost declarat pe 24 octombrie. În urma unei anchete s-a constat că locul în care se află grădinița este unul impropriu, nu erau nici măcar condițiile minime de igienă, nu exista apă curentă, iar copiii mergeau la toaletă într-un spațiu amenajat în curte.

La această grădiniță mergeau 19 copii. Boala TBC a fost confirmată la trei dintre ei, iar alți opt au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare

Grădinița a fost închisă imediat după desfășurarea anchetei.

Focar de TBC la o grădiniță din Teleorman

#DIRECT_ONE_f9qaxv#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)