Botoşani: A izbucnit un nou focar de rujeolă

Botoşani: A izbucnit un nou focar de rujeolă

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat izbucnirea unui nou focar de rujeolă în judeţul Botoşani. Acesta este cel de-al doilea înregistrat în acest judeţ de la începutul anului.

Autorităţile au anunţat că monitorează de câteva zile situaţia din localitatea Orăşeni, acolo unde au fost înregistrate noile cazuri de rujeolă, conform Europa FM.

Potrivit DSP Botoșani, nu s-a putut stabili, în urma anchetei epidemiologice, dacă bolnavii, persoane adulte, au fost vaccinați.

Primul focar de rujeolă din acest an din judeţul Botoşani a izbucnit, la începutul acestui an, într-un cartier din municipiul Dorohoi. S-au îmbolnăvit, în cadrul aceleaşi comunităţi în jur de 16 persoane, copii şi adulţi.

Autoritatile sanitare reamintesc populaţiei că singura metodă de prevenire este vaccinarea şi recomandă persoanelor care au intrat în contact cu un posibil caz de rujeolă să anunţe medicul de familie imediat ce apar simptomele premergătoare erupţiei, precum tuse, dureri în gât, stare generală influenţată, febră, dureri oculare, conjunctivită.