Unde duce ignoranța: Fostul ofițer MAI diagnosticat cu noul coronavirus a mințit autoritățile ca să scape de izolare. Rezultatul: 3 oameni sunt infectați, iar accesul într-un spital e complet restricționat

Unde duce ignoranța: Fostul ofițer MAI diagnosticat cu noul coronavirus a mințit autoritățile ca să scape de izolare. Rezultatul: 3 oameni sunt infectați, iar accesul într-un spital e complet restricționat
Foto: Pixabay

Cazul fostului ofițer al M.A.I. diagnosticat cu noul coronavirus demonstrează perfect unde se poate ajunge dacă cetățenii nu respectă strict recomandările autorităților. Bărbatul a ascuns faptul că a fost plecat din țară, pentru a scăpa de măsurile de prevenție (izolarea la domiciliu sau carantina). A ajuns astfel să infecteze trei persoane: fiul, nora gravidă şi nepotul de 3 ani. În plus, conducerea spitalului în care a fost internat a fost nevoită să decidă restricționarea completă a accesului în unitatea medicală. Acum, fostul ofițer s-a ales cu dosar penal.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost internat pe 5 martie la Spitalul de urgență Dimitrie Gerota. Unitatea medicală susține că acesta a venit cu o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. La 3 zile de la internare, el a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medici să solicite, pe 9 martie, efectuarea unor teste, inclusiv pentru noul coronavirus.

Spitalul de urgență Dimitrie Gerota susține că pacientul a semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni: „La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni. Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei. Pacientul a fost transferat în cursul nopții de 9 spre 10 martie a.c la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate”.

De fapt, bărbatul revenise recent din Israel, țară din care se pare că a luat noul virus.

Pentru că a ignorat dispozițiile autorităților, bărbatul a infectat trei persoane: fiul, nora gravidă şi nepotul de 3 ani.

Din cauza acestui eveniment, conducerea Spitalului Gerota a anunțat că a fost nevoită să restricționeze complet accesul în unitatea medicală.

Până să fie internat în spital, fostul ofițer a intrat în contact cu peste 120 de persoane din primărie, a declarat șeful ADP Sector 4. În acest moment, sediul ADP este închis, iar în birouri se face dezinfecție.