Fosta avocată a Alinei Bica, despre reținerea Elenei Udrea: Ar putea avea la bază elemente noi

Fosta avocată a Alinei Bica, despre reținerea Elenei Udrea: Ar putea avea la bază elemente noi

Fosta avocată a Alinei Bica, Laura Vicol a susținut că ridicarea fostului ministru Elenei Udrea și a Alinei Bica a fost „cel puțin ciudată”, sugerând că justiția din Costa Rica ar fi în posesia unor elemente noi.

„Mă surprinde, și e cel puțin ciudată această ridicare de pe stradă. Știu că aveau adresele de domiciliu cunoscute de organele de poliţie de acolo. Udrea, am văzut-o activă şi în reţelele online, a dat interviuri. Mă gândesc că sunt elemente noi, pe care nu le cunoaștem. Într-o atare situație, cu o ridicare de pe strada agresivă – a fost ridicată de lângă caruciorul copilului nou-născut – probabil are la bază elemente pe care nu le cunoaştem”, a declarat avocata, citată de digi24.ro.

De asemenea, Laura Vicol consideră că cele două nu vor fi extrădate și că vor invoca în primă fază cererea de statut de azilant.

„Din punctul meu de vedere, nu. La Alina Bica, infracțiunea pentru care a fost condamnată nu are corespondență în legislația din Costa Rica, iar Udrea, născând, statul nu separă copilul de mamă. În instanță vor invoca cu siguranță în primă fază cererea de statut de azilant, după care statul se va pronunţa pe această cerere și ulterior se va judeca procedura de extrădare”, a răspuns Vicol când a fost întrebată dacă acuzaţiile aduse celor două sunt destul de puternice pentru a fi extrădate.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica.

Urmăriți B1TV.ro și pe