Fostul deputat UDMR Pal Arpad a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Fostul deputat UDMR Pal Arpad a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese
Foto: curieruljudiciar.ro

Fostul deputat UDMR Pal Arpad a fost condamnat, luni, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar, instanţa dispunând ca acesta să aibă interdicţie zece ani să mai ocupe o funcţie publică, relatează Mediafax.

„Interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârşirea infracţiunii, pe o durată de 10 ani”, potrivit deciziei instanţei supreme.

Fostul deputat Pal Arpad va avea un termen de încercare de şapte ani, conform deciziei instanţei supreme.

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel.

Pal Arpad a fost trimis în judecată în 8 august, de procurorii Parchetului instanţei supeme, care l-au acuzat că, în mandatul de deputat (2008-2012), a propus angajarea fiicei sale, Katalin Pal, în cadrul Biroului său Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 21 Harghita şi a avizat contractele individuale de muncă încheiate cu aceasta în 2008 şi, respectiv, 2009. În baza acestor contracte, Katalin Pal a câştigat 35.221 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.