Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, audiat ca martor la DNA în dosarul voturilor din diaspora (VIDEO)

Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, audiat ca martor la DNA în dosarul voturilor din diaspora (VIDEO)

Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean s-a prezentat, luni, la sediul DNA. Conform primelor informații acesta este audiat ca martor în dosarul „Diaspora”, deschis după alegerile prezidențiale din 2014, informează B1 TV.

”Am venit, discut cu procurorii și vedem”, a afirmat, la intrare, fostul ministru.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a anunțat, pe 20 noiembrie, că s-a început urmărirea penală in rem pentru modul în care s-a organizat și desfășurat votul din disapora în cadrul alegerilor prezidențiale. Astfel că, după mai multe luni de investigații, vor urma și o serie de audieri.

Dosarul a fost deschis la Parchetul General, însă procurorii DNA au solicitat primirea dosarului legat de neregulile înregistrate la votul din diaspora, ancheta fiind preluată apoi de procurorii anticorupție.

Această anchetă a început după primul tur al alegerilor prezidențiale, iar în acest moment nicio persoană nu este urmărită penal, ci s-a început urmărirea penală pentru fapte, adică pentru obstrucționarea dreptului la vot.

La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlățean, audiat ca martor la DNA în dosarul voturilor din diaspora

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele