Fostul prim-procuror de la Cornetu, Tomiţă Neagu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Fostul prim-procuror de la Cornetu, Tomiţă Neagu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Fost prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu, Tomiţă Neagu, a fost condamnat, vineri, de CAB, la cinci ani de închisoare cu executare. Acesta este acuzat de DNA că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, transmite Mediafax.

Tomiţă Neagu a fost condamnat la pedeapsa de cinci ani închisoare și trei ani interzicerea unor drepturilor, pentru luare de mită. El a mai primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fals în declaraţii. Potrivit soluţiei dată de Curtea de Apel, din pedeapsa primită va fi scăzută perioada în care Tomiţă Neagu a fost arestat preventiv, respectiv din ianuarie până în decembrie 2013.

Judecătorii Curţii de Apel l-au achitat pe Neagu în ceea ce priveşte acuzaţia procurorilor că ar fi primit mită un sejur de aproape 3.300 de euro la Beverly Hills, de la primarul Mladin.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 40.000 de lei, de la Tomiţă Neagu, dar şi restituirea către primarul Adrian Mladin a unui televizor, în valoare de aproape 8.300 de lei, a unui teren intravilan de 3.000 e metri pătraţi, în comuna Jilava, dar şi un alt teren situat în aceeşi comună, cu suprafaţa de 707 metri pătraţi.