Fostul şef al Serviciului de Arme Dolj a lăsat o scrisoare în care explică motivele faptelor sale

Fostul şef al Serviciului de Arme Dolj a lăsat o scrisoare în care explică motivele faptelor sale
Foto: renasterea.ro

Motivul care l-a determinat pe Nelu Gruia, fostul şef al Serviciului de Arme şi Muniţie Dolj, să-şi împuşte soţia şi fiica, şi apoi să se sinucidă, ar fi fost provocat de o posibilă relaţie pe care o avea fiica lui cu o persoană din Elveţia, acolo unde studia, spun vecinii, citaţi de Mediafax.

„A ieşit din curte plină de sânge, ne-a spus că este fata lui Gruia şi că a fost împuşcată atât ea cât şi mama ei de către domnul Gruia, imediat am auzit alte patru focuri de armă. Pe domnul Gruia l-am văzut împuşcat în zona inimii când l-au scos să-l bage în SMURD”, a declarat unul dintre vecinii familiei, citat de sursă.

Conform spuselor vecinului, Roxana Gruia, locuia în Elveţia şi se întorsese de curând în Craiova.

Nelu Gruia era divorţat de soţia sa din 10 februarie, decizia fiind pronunţată de Judecătoria Craiova, unde Carmen Angela Gruia a depus cererea de divorţ, pe 20 ianuarie.

Nelu Gruia a lăsat o scrisoare

Fostul poliţist a lăsat o scrisoare adresată unor apropiaţi ai familiei, în care mărturiseşte că a recurs la acest gest din cauza fiicei sale, pe care o consideră vinovată de divorţul dintre el şi soţia sa.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Dolj, Nelu Gruia menţionează în scrisoare toate bunurile familiei, constând în imobile, maşini şi conturi bancare, astfel că documentul ar putea fi considerat un testament.

Mai mult, el spune că, în cazul în care se va întâmpla ceva cu familia lor, toate aceste bunuri să-i revină fiului său, în vârstă de 22 de ani, care în momentul de faţă nu a putut să comunice cu anchetatorii, deoarece este surdomut, urmând a se cere ajutorul unui interpret.

Scrisoarea de două pagini este adresată către două persoane din Alba, şi a fost găsită pe masa din sufrageria locuinţei familiei Gruia, unde era şi cadavrul soţiei fostului poliţist.

Fostul comisar, care în prezent ocupa funcţia de director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj, şi-a împuşcat, miercuri dimineaţa, mortal soţia, iar pe fiica sa, a împuşcat-o în cap, ca urmare a unui conflict din familie.

Nelu Gruia explică în scrisoare motivele faptelor sale

Ultima oră