Fostul socru al lui Mihail Bălășescu s-a spânzurat. Acesta a lăsat un mesaj pentru familie pe o cruce în munți: "Pentru doi pisoi şi trei motănei. Vă iubeşte tata" (VIDEO)

Fostul socru al lui Mihail Bălășescu s-a spânzurat. Acesta a lăsat un mesaj pentru familie pe o cruce în munți: "Pentru doi pisoi şi trei motănei. Vă iubeşte tata" (VIDEO)
Foto: B1 TV

Zeci de jandarmi și salvamontiști au depus mari eforturi ca să recupereze cadavrul fostului socru al lui Mihail Bălășescu, George Epaminonda Burchel, relatează B1 TV.

Acesta fusese găsit fără viață lângă telecabina din Jepii Mari, din munții Bucegi. Ipoteza principală pe care merg anchetatorii este că bărbatul s-ar fi sinucis.

Potrivit unor surse, socrul fostului secretar adjunct al PNL avea asupra lui şi un pistol. El era acuzat că l-a ucis în propria sa locuinţă pe Bălășescu, apoi a fugit.

Operațiunea de recuperare a trupului neînsuflețit al fostului socru al lui Mihail Bălăsescu a fost însă una dificilă. Jandarmii motani și salvamontiștii au făcut mari eforturi ca să îl coboare de pe munte.

George Epaminonda Burchel se afla de câteva zile în munţii Bucegi în zona „Brâul lui Răducu”, un traseu nemarcat de pe Jepii Mici.

Terenul a fost abrupt iar coborârea s-a desfășurat cu ajutorul unor frănghii.

„Un barbat de aproximativ 55 de ani spânzurat. l-au găsit 2 turiști întâmplător pe brăul lui Răducu. O operațiune dificilă pentru cî terenul a fost accidentat, iar în unele zone este destul de periculos. Bănuim că a supraviețuit o zi- două acolo pentru că și-a făcut și un culcuș și un pat. S-a abătut de la un traseu turistic montan vreo 3-400 de metri”, a spus un salvamontist.

Doi turiști l-au găsit pe bărbat spânzurat și au anunțat autoritățile. O echipă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a plecat spre locul unde a fost găsit cadavrul pentru a stabili cu exactitate identitatea acestuia.

De aproape 2 săptămâni el era unul dintre cei mai căutați oameni din România, fiind suspectat că l-a ucis pe fostul său ginere, Mihail Bălășescu.

Pe 9 septembrie, Tribunalul Ilfov a decis emiterea unui mandat de arestare în lipsa pe numele bărbatului. Asupra bărbatului a fost găsit și un pistol. Acesta a lăsat și un mesaj pentru familie pe o cruce în munți: „Pentru doi pisoi şi trei motănei. Vă iubeşte tata”.

Maşina condusă de fostul socru al lui Mihail Bălăşescu fusese găsită abandonată, luni, într-o parcare din Buşteni. Autoturismul îi aparţinea lui Mihail Bălățescu, revenindu-i în urma partajului.

Pe 5 septembrie, în casa din Bragadiru a lui George Epaminonda Burchel era descoperit cadavrul fostului secretar adjunct al PNL. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost ademenit în casa tatălui celei de-a patra soții a sa. Acolo, Burchel l-a lovit fără milă pe fostul secretar PNL, după care l-a sugrumat. Criminalul a lăsat un bilet în care își recunoștea fapta și susținea că nu va fi găsit niciodată.