CORONAVIRUS | Fratele ambasadorului României la Paris, asistent medical la Spitalul ”Victor Babeș”, este infectat cu COVID-19

CORONAVIRUS | Fratele ambasadorului României la Paris, asistent medical la Spitalul ”Victor Babeș”, este infectat cu COVID-19

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a anunțat că fratele său se numără printre cadrele medicale din țara noastră infectate cu noul coronavirus. Petre Niculescu este asistent medical la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București și a contractat COVID-19 deși a purtat echipamentul corespunzător și a respectat toate normele de protecție și igienă, după cum scrie fratele său mai mare, într-o postare pe Facebook.

”Am mai scris aici despre fratele meu cel mic, asistent medical la Victor Babeș, aflat, alaturi de colegii săi, în prima linie a luptei cu pandemia. Mi-a spus însă azi că se numără printre cei diagnosticați cu Covid 19. A avut echipament corespunzător, s-a protejat conform normelor, a respectat toate regulile stricte din spital și din afara lui. Dar, după cum știm, virusul e foarte contagios. Și aici, în Franța, sunt atinși mulți medici, asistenți, infirmiere. În seara asta,Petree internat în salonul de care se ocupa până acum, se simte bine și are o mare dorință: să se însănătoșească rapid, ca să îi îngrijească din nou pe «pacienții lui»”, a scris Luca Niculescu pe Facebook.

25 de cadre medicale de la Spitalul ”Victor Babeș”, infectate cu COVID-19

Amintim că, vineri, a fost anunțată confirmarea infecției cu coronavirus în cazul a 25 de cadre medicale de la Spitalul ”Victor Babeș”.

Managerul unității, dr.Ioan Emilian Imbri, a declarat, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmpla acum”, moderată de Tudor Barbu, că nu este vorba un lucru ieșit din comun, însă vestea bună este că acestea nu prezintă simptome, iar în funcție de rezultatul următorului test, care va fi făcut săptămâna viitoare, angajații spitalului își vor putea relua sau nu activitatea.

Totodată, Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București a transmis că sunt testați ceilalți 200 de angajați ai unității medicale, implicați direct în îngrjiriea pacienților cu COVID-19.

La nivel național, peste 400 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri fiind raportate la Suceava, cu peste 300 de angajați ai unităților medicale care au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19.

De altfel, Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din România, cu 967 de cazuri confirmate, dintr-un total de 3.613 la nivel național. Totodată, din cele 146 de decese raportate în țara noastră, 43 sunt pacienți din Suceava.

Mai mulți angajați ai Ambasadei României la Paris, testați pozitiv cu COVID-19

Cazuri de COVID-9 au fost confirmate și în rândul angajaților Ambasadei României de la Paris. Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că este vorba despre șapte persoane care lucrează în sediul reprezentanței diplomatice.

În aceste condiții, ”au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora”, se arată într-un comunicat de presă al MAE, din 30 martie.

Potrivit ambasadorului Luca Niculescu, starea de sănătate a colegilor săi este bună, însă din cauza măsurilor de izolare care se impun în acest context, activitatea Ambasadei va fi restrânsă.

Franța este a cincea cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, după SUA, Spania, Italia și Germania, și a patra la nivel european. La ora transmiterii acestei știri, în Franța sunt confirmate aproape 90.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor a ajuns la 7.560. În același timp, peste 15.400 de francezi infectați cu COVID-19 s-au vindecat.

CORONAVIRUS | Fratele ambasdorului României la Paris, asistent medical la Spitalul ”Victor Babeș”, este infectat cu COVID-19