Gabriel Oprea: Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, exercițiile de testare sunt necesare

Gabriel Oprea: Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, exercițiile de testare sunt necesare
Foto: gov.ro

Gabriel Oprea a analizat mediul de securitate din regiune, raportat la afluxul de imigranți, și evaluarea de etapă a exercițiului cu tabere temporare pentru refugiați în județul Timiș, care a început sâmbătă la frontiera cu Serbia.

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, aceste acțiuni sunt necesare pentru testarea capacităților noastre de reacție la dinamica din regiune”, a spus vicepremierul în ședința de analiză de la sediul MAI.

În cadrul exercițiului de testare este inclusă și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecție în România.  

Totodată, polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară și alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.

„Activitățile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv și sunt desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne”, se mai arată într-un comunicat.

Prima tabără de refugiați a fost ridicată la Lunga, în județul Timiș, foarte aproape de granița cu Serbia. Aproximativ 50 de corturi de armată au fost ridicate în Lunga, care sunt păzite de jandarmi. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”