Gabriel Oprea, la DNA pentru a fi pus oficial sub acuzare în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: Ni s-a făcut semn să mergem mai departe. Nu mi-am dat seama de accident (VIDEO)

Gabriel Oprea, la DNA pentru a fi pus oficial sub acuzare în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: Ni s-a făcut semn să mergem mai departe. Nu mi-am dat seama de accident (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE La ieșirea de la DNA, Gabriel Oprea a declarat că era în timpul serviciului atunci când a avut loc accidentul în care a murit Bogdan Gigină și că mașina în care se afla nu circul acu viteză.

”O mare tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină. Eram în timpul serviciului, veneam de la o instituție parteneră. Și a cazut aici. Nu se grăbea nimeni. Și viteza mea și viteza masinii care ne însoțea era sub 60 km/h. Cer iertare familiei, știu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin așa ceva. Este o mare tragedie.

Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă, eram în timpul serviciului.

Nu era vorba de orgoliu. Cât am fost ministrul Apărării am mers cu mașina mea, pe benzina mea și nu mi-a trebuit mașină de la instituție. Când am venit la MAI am vrut să merg cu mașina mea. Mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne are protecție și pază 24 de ore din 24. Nu am folosit-o 24 din 24.

Este o tragedie prin care trebuie să trec. Încerc să trec prin această tragedie cu demnitate. Este foarte greu și pentru părinții lui Bogdan care și-au îngropat copilul.

Este un mesaj, în primul rând, de unitate, de cât de perioculoasă este această meserie de polițist. Este foarte greu pentru toată lumea, pentru familia lui Gigină, pentru familia polițiștilor.

Eram la muncă, nu avem viteză.

S-a oprit mașina, iar polițistul de pe mașina care ne însoțea, care era și nașul lui Gigină, ne-a făcut semn să plecăm, ulterior a venit Parchetul.

Nu mi-am dat sema de accident, nu am știut de accident. Am aflat de accident la aproximativ un sfert de oră”, a declarat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea, la ieșirea de la DNA: Ni s-a făcut semn să mergem mai departe. Nu mi-am dat seama de accident

#DIRECT_ONE_bike7m#

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a ajuns luni dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Oprea a fost chemat de procurori pentru a fi pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă în dosarul morții prolițistului Bogdan Gigină, informează B1 TV.

La sosirea la DNA, fostul vicepremier nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Chemarea lui Oprea la DNA are loc după ce vineri, președintele Klaus Iohannis a dat undă verde pentru urmărirea penală a acestuia.

Șeful statului a trimis ministrului Justiției cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru, pentru ucidere din culpă, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Aceasta este a doua solicitare a DNA în acest sens, după ce anterior Oprea a fost salvat de colegii senatori, prin vot.

Gabriel Oprea, la DNA pentru a fi pus oficial sub acuzare în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

#DIRECT_ONE_9pdaw1#