Gabriel Resources amenință că va începe demersurile legale împotriva României pentru încălcarea tratatelor internaționale de investiții

Gabriel Resources amenință că va începe demersurile legale împotriva României pentru încălcarea tratatelor internaționale de investiții

Gabriel Resources amenință că va începe demersurile legale împotriva statului român pentru încălcarea tratatelor internaționale referitoare la investiții, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Gabriel Resources a observat că în presa din România în acestă dimineață (n.r. luni dimineață), au apărut comentarii ale primului ministru și ale altor miniștri al Guvernului României privind respingerea proiectului Roșia Montană înainte ca acesta să fie dezbătut de cele două camere ale Parlamentului român”, se arată în comunicat.

Deși Guvernul a aprobat proiectul de lege în ședința sa din 27 august, iar sondaje recente au arătat o susținere a majorității românilor pentru dezvoltarea proiectului în România se pare că Guvernul a instituit proceduri de urgență pentru a opri orice dezbatere în Parlament.”

Gabriel caută de urgenţă să obţină confirmarea asupra declaraţiilor reale făcute şi clarificarea impactului asupra propunerilor care permit înfăptuirea proiectului Roşia Montană.”

În cazul în care proiectul de lege este respins atunci Compania va evalua toate acțiunile posibile deschise de acesta, inclusiv notificarea oficială cu privire la intențiile sale de a începe litigii pentru mai multe încălcări ale tratatelor de investiții internaționale”, se mai arată în comunicat.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)