Tatăl adoptiv al Sorinei, după sesizarea Procurorului general: Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic

Tatăl adoptiv al Sorinei, după sesizarea Procurorului general: Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic

Procurorul general Bogdan Licu a solicitat luni revizuirea hotărârii judecătorești prin care micuța Sorina a fost dată spre adopție unui cuplu de români stabilit în Statele Unite. Totodată, acesta a cerut și interidicție de părăsire a țării pentru fetiță.

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, susține că nu înțelege această reacție a Procurorului general, în condițiile în care ei au toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție.

Săcărin a mai susținut, pentru Libertatea, că situația se va termina la CEDO, că deja a anunțat Ambasada Statelor Unite și crede că se va lăsa cu scandal diplomatic.

”Este greu sa spun ce se va întâmpla, dar cred că toată treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste pârghii care nu își au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție, și acum vine un procuror general să spună să nu plece din țară.

În ce bază face aceste solicitări, ce motive? Sunt hărțuit de jumătate din populația țări… E incredibil. Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic”, a declarat Gabriel Săcărin, pentru Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe