Gabriela Firea: O ploaie de asemenea intensitate se repetă o dată la 20 de ani

Gabriela Firea: O ploaie de asemenea intensitate se repetă o dată la 20 de ani
Foto: sokant.ro

În cadrul Comandamentului pentru situații de urgență, primarul general alCapitalei, Gabriela Firea a declarat că o ploaie de o intensitate așa mare, se înregistrează o dată la 20 de ani.

"Specialiștii noștri au precizat că (…) a fost o ploaie care se întâmplă o dată la 20 de ani. Am avut precipitații de 40,5 litri pe metru pătrat în 45 de minute. Această intensitate de ploaie se repetă o dată la 20 de ani. De aceea am avut de-a face cu acumulări foarte importante de apă în mai multe zone ale Capitalei", a spus ea.

Primarul General al Capitalei a declarat că vor fi evaluate toate pagubele produse de furtună. De asemenea, ea a precizat că se vor lua măsuri de remediere în regim de urgență, noteazăagerpres.ro

"Potrivit raportului pe care l-am primit, (…) situația este pe cale de a se remedia, în mare parte, în Capitală, dar mai sunt utilaje care lucrează, atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru desfundarea unor subsoluri blocate din cauza precipitațiilor abundente", a precizat edilul.
Zonele în care s-au înregistrat cele mai mari acumulări de apă au fost Calea Știrbei, bd. Mihalache, bd. Titulescu, Calea Griviței, str. Mitropolit Andrei Șaguna (sector 1); str. Râmniceanu, bd. Eroilor (sector 5), Calea Giulești, Splaiul Independenței (sector 6).

Gabrielea Firea a reiterat importanța unui program de toaletare și îngijire a arborilor din Capitală. Afirmația primarului vine în contextul în care pe strada str. Roma un copac a căzut peste două autoturisme.

"Traficul a fost restricționat între bulevardulIancu de Hunedoara și stradaWashington. Acest copac a avut aviz de toaletare și ar fi căzut în sarcina ADP sector 1 să procedeze la toaletarea acestui copac. Primarul sectorului 1 s-a aflat la fața locului, voi discuta, după acest comandament, cu domnia sa, pentru a vedea care sunt despăgubirile care se impun, care vor intra în sarcina ADP sector 1, după ultimele evaluări", a declarat primarul.

Ca o măsură de precauție, Fireaa cerut ca toate șantierele din Capitală să fie foarte bine semnalizate pentru a nu exista accidente. Primarul a mai adăugatcă toate panourile publicitare din București trebuie verificate pentru a nu exista accidentări din cauza căderii acestora.

În discursul susținut,edilul capitalei a mai aminitit și de situația de la Spitalul CF 2, care aresubsolul inundat, apa având o adâncime de 10 cm.

"Au mai fost două spitale din Capitală afectate: Spitalul Filantropia și Spitalul Panduri Burghele, care de asemenea au fost afectate la nivel de subsol", a precizat Firea.

La Comadamentului de urgență de miercuri seară au fost convocațișefii operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliția Locală, ALPAB, Administrația Străzilor, Luxten, Direcția de mediu din PMB și ASSMB.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit