Galați: 9 oameni au murit şi peste 700 de case au fost inundate, în urma viiturilor. Comandament de urgență la Guvern (VIDEO)

Galați: 9 oameni au murit şi peste 700 de case au fost inundate, în urma viiturilor. Comandament de urgență la Guvern (VIDEO)
Foto: mediafax.ro

UPDATE: 16:43: O nouă persoană a decedat în urma inundațiilor din Galați, bilanțul victimelor ajungând la nouă.

UPDATE: 12:00
: Traficul feroviar și rutier a fost întrerupt, joi, între Bârlad și Galați, din cauza inundațiilor. (Detalii AICI)

Șapte persoane şi-au pierdut viaţa, printre care un copil, iar alte 3 sunt date dispărute, după ce au fost luate de viituri, miecuri noaptea, în Galați.

Primul-ministru Victor Ponta a convocat joi, la ora 11,30, la Palatul Victoria, un comandament pentru situaţii de urgenţă, având în vedere precipitaţiile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Galaţi, precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, anunţă Biroul de presă al Guvernului. (Detalii AICI)

Comandamentul va fi coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, iar sute de oameni au fost evacuați. În unele zone din judeţ, cantităţile de precipitaţii au fost de 110 l/mp, formâdu-se viituri pe versanţi.
Circulaţia rutieră este întreruptă pe DN 25 din judeţul Galaţi, între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu, din cauza inundaţiilor, pe o porţiune de un kilometru de carosabil apa depăşind un metru. Probleeme sunt şi pe alte drumuri judeţene.

Pompierii au evacuat 339 de persoane şi au salvat 45 de persoane şi 122 de animale.

5 morți și 700 de case inundate în urma viiturilor, în Galați

Embed:

 

Ultima oră