Un gălățean declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la Socola

Un gălățean declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la Socola

Un bărbat de 39 de ani din Galaţi a dispărut în 1999, iar autoritățile l-au declarat decedat, crezând că a fost victima unui accident. În tot acest timp, bărbatul era internat la Institutul de Boli Psihice Socola din Iaşi. După 15 ani s-a produs minunea: reprezentanții institutului au reușit să demonstreze în instanță că omul este viu.

În 1999, bărbatul a fost dat dispărut de către familie. Poliţia din Ilfov a crezut că l-a identificat în persoana unei victime a unui accident de tren, informează Adevărul.

Familia l-a înmormântat, după ce a primit un certificat de deces eliberat de Starea Civilă de la Galaţi.

Însă personalul Institutului de Boli Psihice Socola și-a dat seama că bărbatul e viu și internat acolo. După ani buni, reprezentanții instituției au reușit să obțină pe cale judecătorească certificatul de deces al gălățeanului, acum în vârstă de 57 de ani.

Din 2016, Institutul de Boli Psihice Socola încearcă să obţină actele de identitate ale bărbatului de la Starea Civilă din Galaţi, astfel încât acesta să poată fi repus în drepturi.

„Săptămâna viitoare, un jurist de la primărie va merge la Iaşi pentru a obţine hotărârea judecătorească în original, pe baza căreia să poată fi eliberate documentele persoanei respective”, au precizat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari