Galaţi: Două drumuri blocate şi trafic feroviar suspendat pe ruta Galaţi-Bârlad în urma inundaţiilor

Galaţi: Două drumuri blocate şi trafic feroviar suspendat pe ruta Galaţi-Bârlad în urma inundaţiilor

Traficul rutier este în continuare blocat pe două drumuri naţionale din judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor puternice, iar circulaţia trenurilor rămâne suspendată pe ruta Galaţi-Bârlad, după ce un tren a deraiat din cauza depunerilor de aluviuni pe linia ferată.

Autorităţile acţionează cu peste 1.300 de militari şi forţe din MAI în zonele afectate de inundaţii din acest judeţ, se arată într-o informare a Prefecturii Galaţi, transmite Mediafax.

Potrivit acestei informări, traficul rutier pe DN 25 între localităţile gălăţene Vameş şi Tudor Vladimirescu rămâne blocat din cauza apei de pe carosabil. Circulaţia a fost restricţionată şi pe DN 26, în zona localităţii gălăţene Măstăcani, unde intră doar autovehiculele de intervenţie în situaţii de urgenţă, pentru că există risc de prăbuşire a unei părţi din carosabil, iar DJ253 este blocat între Băleni şi Cudalbi, din cauza avarierii unui pod.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.