Garda de Mediu Prahova: Lukoil reia activitatea la rafinăria din Ploiești

Garda de Mediu Prahova: Lukoil reia activitatea la rafinăria din Ploiești

Lukoil reporneşte vineri instalaţiile de la rafinăria din Ploieşti, oprite în urmă cu o săptămână, anunță comisarul-şef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache.

Aceasta a precizat că s-a primit o notificare din partea rafinăriei Lukoil, în care se precizează că instalaţiile vor fi repornite începând de vineri şi că reprezentanţii companiei se obligă să respecte toate procedurile privind protecţia mediului, relatează Mediafax.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în urma discuţiilor cu procurorii care instrumentează dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani reprezentanţii companiei au asigurat garanţii care pot acoperi prejudiciul de 230 de milioane de euro stabilit în acest dosar.

Activitatea rafinăriei a fost oprită la o zi de la percheziţiile făcute de procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală și restul din spălare de bani.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Tags: