Generalul în rezervă Cristian Gherghe, fost adjunct al DGIA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru delapidare

Generalul în rezervă Cristian Gherghe, fost adjunct al DGIA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru delapidare

Generalul în rezervă Cristian Gherghe a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru delapidare, în urma unei decizi pronunțate de Curtea Militară de Apel București. Gherghe, care a condus, ca adjunct, până în urmă cu doi ani Direcția Generală de Informații a Apărării, fusese reținut vineri, pentru 24 de ore.

Din postura de director adjunct al DGIA Cristian Gherghe ar fi sustras aproximativ 179.000 de dolari din fondurile de criză de război ale instituției, potrivit G4 Media. El ar fi folosit acești bani pentru a cumpăra un teren în localitatea ilfoveană Corbeanca și pentru a construi o casă.

”La data de 27.03.2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile. Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă al parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.

Conform unor surse citate de G4 Media, Gherghe ar fi restituit o parte din bani.

Generalul Cristian Gherghe a fost reecut în rezervă în urmpă cu o lună printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.