George Brăiloiu, răsplătit cu o bursă MBA Tiffin University pentru donarea manuscriselor lui Cioran

George Brăiloiu, răsplătit cu o bursă MBA Tiffin University pentru donarea manuscriselor lui Cioran
Foto: zf.ro

Universitatea Bucureşti şi Tiffin University oferă o bursă în valoare de 18.200 de euro, pentru a răsplăti gestul lui George Brăiloiu de a dona manuscrisele lui Emil Cioran statului român, bursă care va putea fi folosită personal de acesta sau de o altă persoană recomandată de el, scrie Mediafax.

MBA Tiffin University va acoperi costul programului şi al manualelor necesare, şi poate fi oferită unei alte persoane, recomandată de George Brăiloiu, care întruneşte condiţiile de înscriere, informează un comunicat de presă transmis, luni, de Universitatea din Bucureşti.

„Donaţia manuscriselor lui Emil Cioran este un act generos şi exemplar, care ar trebui imitat, pentru că, în sfârşit, cultura română să reintre în posesia tuturor valorilor sale înstrăinate. Salutăm faptul că, prin efortul unui om inimos, manuscrisele unui mare gânditor român se întorc în ţară pe care a iubit-o şi a urât-o atât”, a spus prof. dr. Ioan Pânzaru, rectorul Universităţii din Bucureşti.

Programul Executive MBA oferit de Tiffin University împreună cu Universitatea din Bucureşti este acreditat şi recunoscut de către numeroase instituţii şi corporaţii ca formator de oameni de afaceri cu abilităţi manageriale, cu un nivel al cunoştintelor şi aptitudinilor foarte ridicat.

În 7 aprilie, George Brăiloiu a cumpărat o parte semnificativă din manuscrisele lui Cioran scoase la licitaţie la Paris, şi ulterior, le-a donat Academiei Române.