George Maior: Noul președinte va face o analiză în privința SRI și va decide dacă rămân în funcție

George Maior: Noul președinte va face o analiză în privința SRI și va decide dacă rămân în funcție
Foto: B1 TV

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat vineri că își menține afirmațiile făcute acum câteva săptămâni și că îl va lăsa pe noul președinte al României să decidă dacă îl va menține la conducerea Serviciului.

”Întotdeauna îmi țin cuvântul. Nu vreau să revin la declarația inițială. În momentul în care domnul președinte își va prelua mandatul, așa cum am spus, va face o analiză, care va fi facilitată și de faptul că intrăm în bilanțul Serviciului Român de Informații la sfârșitul anului și începutul anului viitor. Își va forma o opinie despre felul în care mi-am exercitat mandatul și va lua domnia sa o decizie în conformitate cu ceea ce va vedea.”, a declarat șeful SRI.

George Maior spunea, la începutul lunii octombrie, că este dispus să își prezinte demisia noului președinte al României, urmând ca noul şef al statului să facă o evaluare asupra activităţii sale în fruntea Serviciului şi să ia o decizie.

Maior: Noul președinte va decide asupra mandatului meu

Ultima oră
08:25 - Incendiile de pădure se extind în Bulgaria, din cauza valului de căldură. Peste 200 de incendii au loc zilnic în țara vecină
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat