Georgică Severin și Mădălin Voicu solicită demisia lui Andrei Muraru din CA al SRTv, pentru că implică televiziunea publică în campanie

Georgică Severin și Mădălin Voicu solicită demisia lui Andrei Muraru din CA al SRTv, pentru că implică televiziunea publică în campanie
Foto: agerpres.ro

Președintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, și vicepreședintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, Mădălin Voicu, solicită demisia lui Andrei Muraru din Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune pentru că a implicat televizunea publică în campania electorală.

„Domnul Andrei Muraru face, practic, propagandă pe bani publici din calitatea de membru în CA al SRTv în favoarea candidatului la Președinție al cărui consilier este. De aceea, considerăm că gestul firesc pe care domnul Muraru trebuie să îl facă este prezentarea demisiei din funcția de membru CA al SRTv, așa cum au procedat și alți membri ai Consiliului atunci când au ocupat poziții ce ar fi putut induce ideea de influență politică asupra pozițiilor exprimate ca reprezentanți în CA al televiziunii publice”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.

Cei doi îl acuză pe Andrei Muraru că nu este doar membru în Consiliul de Administrație al SRTv, ci și consilier al candidatului ACL la președinție, Klaus Iohannis, „ceea ce pune într-o cu totul altă lumină atacurile la adresa televiziunii publice”.

Solicitarea lui Georgică Severin și a lui Mădălin Voicu vine după ce aceștia au luat act de afirmațiile lui Andrei Muraru cu privire la invitarea premierului Victor Ponta la emisiunea „Viața satului”.

„De asemenea, am luat act de speculațiile făcute de domnul Muraru cu privire la cine ar urma să efectueze, pentru televiziunea publică, sondajele de la ieșirea de la urne. Acuzațiile formulate de domnul Muraru sunt evident nefondate și reprezintă o încercare inacceptabilă pentru un membru al CA al SRTv de a discredita televiziunea publică”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit celor doi parlamentari din conducerea Comisiilor de cultură ale Parlamentului, „premierul Ponta a evitat aparițiile la TVR în emisiuni electorale tocmai pentru a fi evitate acuzațiile de politizare la adresa televiziunii publice”.

„Dacă analizăm numărul de apariții din ultima perioadă la Televiziunea Română ale premierului Victor Ponta, prin comparație cu cele ale domnului Klaus Iohannis, se va vedea că cel din urmă are, în mod cert, un număr mai mare de prezențe la TVR”, mai spun cei doi, potrivit sursei amintite.