Gerul face tot mai multe victime: 23 de oameni au murit în toată țara din cauza temperaturilor extreme

Gerul face tot mai multe victime: 23 de oameni au murit în toată țara din cauza temperaturilor extreme

Noul val de ninsoare şi viscol a dat peste cap traficul rutier şi feroviar. Mai multe drumuri naţionale au fost închise şi peste 40 de curse cu trenul au fost anulate. Frigul a făcut şi victime. 9 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele două zile din cauza temperaturilor de până  la minus 30 de grade.

Codul galben de ninsori abundente, viscol şi polei, valabil pentru trei zile, intră în vigoare de vineri dimineaţă. La Primăria Capitalei a fost organizat un nou comandament de urgenţă.

La Iaşi, mai multe persoane fără adăpost, care riscau să îngheţe de frig, au fost salvate de echipele de intervenţie şi duse în centre de noapte.

Poliţiştii au patrulat prin tot oraşul în căutarea persoanelor fără adăpost care ar fi avut nevoie de ajutor.

La centrele de adăpost, oamenii străzii au primit o masă caldă dar şi îngrijiri medicale.

Gerul năprasnic şi la Zalău. Un bărbat de 57 de ani şi-a văzut moartea cu ochii după ce a suferit un stop cardiac din cauza frigului. Salvarea bătrânului au fost medicii de pe ambulanţă care au reuşit să-l resusciteze.

Frigul crunt din ultimele zile a făcut din nou victime în judeţul Prahova, unde un bărbat de 62 ani a murit la spital din cauza hipotermiei.

Numărul deceselor cauzate de ger a ajuns la 23 în toată ţara.

Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani