Gest impresionant al jandarmilor din Arad, plecaţi să amendeze o familie (FOTO)

Gest impresionant al jandarmilor din Arad, plecaţi să amendeze o familie (FOTO)
Foto: Jandarmeria Română / Facebook

Gest impresionant al jandarmilor din Arad. Aceștia au fost sesizați prin 112 că, într-un parc, un bărbat încearcă să răpească un copil. Ajunși la fața locului, ei l-au găsit pe băiatul de 11 ani, dar nu și pe individ. Copilul le-a povestit că bărbatul în cauză era tatăl lui, care voia să-l ia acasă pentru că se întunecase deja afară, dar el a vrut să rămână în parc, pentru că în casă este frig și nu aveau curent electric.

Jandarmii l-au luat pe băiat și pe sora acestuia din parc și i-au dus acasă. Ei urmau să-l amendeze pe părinte pentru că și-a lăsat copiii nesupravegheați. Ajunși acolo, însă, ei au constatat că bărbatul își crește sigur copiii, cu eforturi uriașe.

Impresionați de condițiile în care i-au găsit, dar și de efortul tatălui de a-și îngriji copiii, jandarmii au strâns bani și i-au ajutat. Mai mult, ei s-au hotărât să fie alături de familie și pe viitor, mai ales că fata avea rezultate excelente la școală.

De atunci, tatăl a reușit să-și găsească un loc de muncă stabil, iar situația familiei s-a îmbunătățit.

Relatarea integrală, postată de Jandarmeria Română:

Foto: Jandarmeria Română / Facebook

”Era o seară geroasă de februarie a acestui an, când la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad s-a primit un apel prin numărul unic de urgență 112. Un grup de adolescenți sesiza faptul că, într-un parc din Municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 45 ani, încearcă să răpească un copil.
Ajunși de urgență la fața locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse. În urma verificărilor, însă, jandarmii au constatat că situația este alta…

De fapt bărbatul reclamat este tatăl băiețelului de 11 ani și venise după el în parc pentru a-l duce acasă, fiind o oră destul de înaintată. Băiatul însă refuza să plece, manifestându-se prin strigăte. Întrebat de jandarmi despre motivul refuzului, acesta a mărturisit că nu mai dorește să se întoarcă acasă pentru că acolo este frig și întuneric pentru că nu au curent electric.

Colegii noștri l-au luat pe băiat, alături de sora mai mare (13 ani), aflată și ea în parc, și i-au condus la adresa de domiciliu indicată de ei, părinții urmând a fi sancționați pentru lăsarea minorilor nesupravegheați. Însă, după discuțiile avute cu tatăl copiilor și vecinii lui, jandarmii au aflat că bărbatul își crește sigur copiii, cu eforturi uriașe, de aproximativ 4 ani de când a divorțat și nu mai știe nimic de mama celor mici. Le-a mărturisit că de curând a rămas și fără serviciu, că trăiesc în condiții sărăcăcioase, fără curent, gaz, apă caldă, care le-au fost oprite pentru acumularea de datorii către furnizori. Cu toate acestea părintele nu și-a neglijat copiii, s-a preocupat de educația lor și, pentru a avea ce le pune pe masă, lucrează cu ziua, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze.

Impresionați de cele constatate, jandarmii s-au hotărât să nu îi abandoneze nici ei pe cei doi copii. Au strâns bani de la colegi și de la alte persoane care, aflând de caz, au dorit să ajute. Astfel au fost plătite facturile restante, le-au fost aduse obiecte electrocasnice – frigider, butelie pentru aragaz, boiler – diferite alte bunuri de primă necesitate, precum și produse alimentare.

Jandarmii s-au interesat și de situația școlară a celor doi copii și, constatând că, în ciuda condițiilor de acasă, fata are rezultate deosebite la învățătură, s-au hotărât să îi ajute și în continuare pentru procurarea rechizitelor și a tot ceea ce le este necesar pentru a parcurge cu bine anul școlar care va începe în curând.

În momentul de față, tatăl are un loc de muncă stabil, situația familiei ameliorându-se puțin. Jandarmii însă sunt hotărâți să le rămână alături celor doi copii cât va fi nevoie. Tot ei spun că nu fac gestul acesta așteptând recunoștința și admirația celorlalți, ci pentru că au simțit că acesta este pasul normal pe care trebuie să îl facă după ce au descoperit greutățile familiei”.