Gheorghe Falcă: Procedura anticipatelor poate începe în februarie. Scrutinul ar putea avea loc în aprilie – mai

Gheorghe Falcă: Procedura anticipatelor poate începe în februarie. Scrutinul ar putea avea loc în aprilie - mai
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai, a declarat Gheorghe Falcă. Vicepreşedintele PNL a subliniat că România poate alege din două posibile scenarii: ori evoluția cu încetinitorul ori evoluția rapidă, ce depinde de voinţa politică pentru a declanșa anticipatele.

„Trebuie să ne punem întrebarea dacă merită ca România să meargă cu încetinitorul în anul 2020 sau România are voinţă politică pentru a declanşa rapid alegerile anticipate, pentru a veni politicienii în faţa cetăţenilor cu programe politice majore şi să începem etapele de reformă, astfel încât dinamismul economic al României să crească”, a declarat Gheorghe Falcă, la RFI.

Întrebat dacă premierul Ludovic Orban îşi va da demisia sau dacă se va forţa depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD, pentru a se ajunge la alegeri anticipate, vicepreşedintele PNL a răspuns: „Totul poate începe în luna februarie, în momentul în care ai definitivat bugetul anului 2020, orice Guvern poate funcţiona pe un buget bine definit şi în luna februarie, în funcţie de temele lunii februarie, în funcţie de voinţa politică, poate să înceapă una dintre cele două proceduri, pentru a ajunge ca România, pe la sfârşitul lunii aprilie-începutul lunii mai, să aibă alegeri anticipate”.

Alegerile anticipate vor avea loc cel târziu în aprilie, a declarat luni eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, care a mai precizat că, în prezent, liberalii poartă negocieri cu celelalte partide parlamentare pentru declanșarea scrutinului.