Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnarea în dosarul ICA: Sunt o victimă colaterală a unor răfuieli politice

Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnarea în dosarul ICA: Sunt o victimă colaterală a unor răfuieli politice

Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat, joi, după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare de către Tribunalul București, că se consideră nevinovat, iar decizia magistraților a fost luată doar pe baza afirmațiilor procurorilor.

„Este o decizie politică. Am rămas uimit. Nu am facut și nu voi face politică. Nu este dovedit niciun prejudiciu. Au fost luate iîn considerare niste afirmații ale procurrilor. Ei au evaluat clădiri și terenuri fără niciun fundament. S-au vândut acțiuni care au fost evaluate de firme autorizate. Toate au fost înscrise în contabilitate. Noi nu am semnat niciun act cu prețuri. Avocații o să facă ceea ce trebuie în astfel de situații”, a spus nutriționistul.

Acesta spune că se consideră o victimă a unor răfuieli politice.

„Mă simt total nevinovat, pentru că nu există niciodată dovada de fraudă în acest caz. Sunt o victimă colaterală a unor răfuieli politice”, a mai spus Mencinicopschi.

Tribunalul București l-a condamnat, joi, pe Gheorghe Mencinocopschi la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare. Alături de el, Dan Voiculescu a primit 5 ani de închisoare cu executare. (Detalii AICI)

Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnarea în dosarul ICA

Embed: