Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnarea în dosarul ICA: Sunt o victimă colaterală a unor răfuieli politice

Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnarea în dosarul ICA: Sunt o victimă colaterală a unor răfuieli politice

Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat, joi, după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare de către Tribunalul București, că se consideră nevinovat, iar decizia magistraților a fost luată doar pe baza afirmațiilor procurorilor.

„Este o decizie politică. Am rămas uimit. Nu am facut și nu voi face politică. Nu este dovedit niciun prejudiciu. Au fost luate iîn considerare niste afirmații ale procurrilor. Ei au evaluat clădiri și terenuri fără niciun fundament. S-au vândut acțiuni care au fost evaluate de firme autorizate. Toate au fost înscrise în contabilitate. Noi nu am semnat niciun act cu prețuri. Avocații o să facă ceea ce trebuie în astfel de situații”, a spus nutriționistul.

Acesta spune că se consideră o victimă a unor răfuieli politice.

„Mă simt total nevinovat, pentru că nu există niciodată dovada de fraudă în acest caz. Sunt o victimă colaterală a unor răfuieli politice”, a mai spus Mencinicopschi.

Tribunalul București l-a condamnat, joi, pe Gheorghe Mencinocopschi la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare. Alături de el, Dan Voiculescu a primit 5 ani de închisoare cu executare. (Detalii AICI)

Gheorghe Mencinicopschi, despre condamnarea în dosarul ICA

Embed:
Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti