Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, ridicat de polițiști și dus în arest. A primit 5 ani de închisoare cu executare, decizie definitivă

UPDATE: Gheorghe Nichita a fostridicat de polițiști și dus în arest. La ieșire din vila sa din Copou, Nichita a declarat că este nevinovat.

„Mi-e greu să vă spun ceva, vă dați seama. Am pledat nevinovat tot timpul, vă dați seama”, a spus Nichita, cu cătușe la mâini, în timp ce era scos din casa sa.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței.

Gheorghe Nichita a fost trimis în judecatăîn decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA căa primit 10 la suta mitădintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

Mai exact, este vorba despre proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iași.

Gheorghe Nichita, fost vicepreședinte PSD la nivel national, a devenit în primavara anului 2017 consilier al președintelui CJ Iași, Maricel Popa.

Fostul primar PSD mai este implicat într-un dosar penal, în care a fost trimis în judecatăîn noiembrie 2015. În acest dosar, procurorii l-au acuzat căar fi utilizat Poliția Localăpentru a-și urmări fosta iubită. Alaturi de Nichita, au fost deferiți justiției fostul director al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu,și un fost șef de serviciu din instituție.