GHID PENTRU TELECOMANDA UNIVERSALĂ

GHID PENTRU TELECOMANDA UNIVERSALĂ

O telecomandă universală te ajută să îți gestionezi televizorul și alte dispozitive folosind un singur gadget.

O mulțime de dispozitive de divertisment sunt dotate cu o telecomanda. De obicei, telecomanda poate opera doar un singur dispozitiv.

Unele telecomenzi ale televizorelor pot controla și alte dispozitive, dar condiționate de faptul că trebuie să aparțînă aceluiași brand. De exemplu majoritatea telecomenzilor ale brandurilor cunoscute pot controla playere și Blu-ray Disc de aceeași marca. Dată fiind această situație, majoritatea persoanelor își doresc o telecomandă universală, care să opereze toate dispozitivele lor, indiferent de brand.

CE ESTE O TELECOMANDĂ UNIVERSALĂ

O telecomandă universală operează funcțiile de baza ale unui dispozitiv și, în unele cazuri, și funcții avansate de entertainment, de la mai multe branduri de produse. Tipurile de dispozitive pe care o telecomanda universală le poate controla includ televizoare, playere CD, DVD, Blu-ray Disc, console de jocuri video, etc. În plus, majoritatea telecomezilor universale sunt foarte ușor de utilizat, pentru că acestea au butoane la fel că și telecomenzile cu care utilizatorul este obișnuit.

Datorită cererii masive pentru telecomandă universală, acum există pe piață și telecomenzi universale care oferă acces și la controlul funcțiilor Smart TV-urilor.

Totuși o telecomandă universală nu controlează chiar tot. În realitate, fiecare telecomanda are diferite niveluri de control și opțiuni de programare. Pentru că o telecomanda universală să opereze diferite mărci și modele de dispozitive, trebuie să fie programată corespunzător, astfel încât să recunoască dispozitivul pe care îl va controla.

CARACTERISTICI 

Telecomenzile universale pot fi pentru mai multe modele.

Spre exemplu, telecomenzile LG încorporează una sau mai multe caracteristici de programare. Astfel, ele pot fi programate sau multibrand, learning, programabile fără cod.

Telecomanda universală programată poate fi folosită la un număr limitat de dispozitive, de la anumite branduri de produse, fără programare ulterioară.

Telecomanda learning învață comenzile de la telecomanda anterioară. Pentru a programa această telecomanda universală trebuie să le alăturați și să programați pe rând fiecare comandă.

Telecomanda universală programabila prin cod poate fi folosită introducând un cod special desemnat pentru anumite dispozitive și mărci, ori conectând telecomanda la un calculator prin USB. În general, acest tip de telecomanda universală include o funcție care scanează un cod printr-o serie de pași menționați în ghidul utilizatorului.

CUM FUNCȚIONEAZĂ O TELECOMANDĂ UNIVERSALĂ

Pe lângă programare, o telecomandă universală comunica prin IR cu dispozitivul țintă. De fiecare dată când se atinge un buton de pe telecomanda, această trimite impulsuri de lumina infrarosie către senzorul situat în partea din față a telecomenzii, apoi dispozitivul execută comandă.

Înainte de a cumpără o telecomandă universală, trebuie să luați în considerare următoarele aspecte:

  • Câte dispozitive doriți să programați
  • Câte opțiuni de programare doriți să aibă telecomanda
  • Cât de extinse sunt opțiunile de control
Urmăriți B1TV.ro și pe