Ghiță, despre planurile de modernizare IT ale lui Cioloș: Tehnocraţii și şeful lor trăiesc într-o ţară numită UTOPIA, nu în România

Ghiță, despre planurile de modernizare IT ale lui Cioloș: Tehnocraţii și şeful lor trăiesc într-o ţară numită UTOPIA, nu în România
foto: evz.ro

Deputatul Sebastian Ghiţă lansează noi acuzaţii adresa guvernului Cioloş! De data aceasta este vorba despre planurile de modernizare IT ale prim ministrului Cioloş. Ghiţă susţine că Executivul vrea să desființeze Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională pentru a-l înlocui cu o organizaţie non-guvernamentală, potrivit B1 TV.

"Practic, Guvernul Cioloş vrea să desfiinţeze un minister, respectiv MCSI, votat în Parlament, şi să creeze o structură paralelă în Statul român. Acest Chief Information Officer, angajat la Cancelaria Prim-Ministrului Cioloş, va deveni ministru ascuns, iar aparatul său de lucru va fi o asociaţie, un ONG, numit GovITHub, care oferă 10 burse de 2.000 de euro, timp de 6 luni. În rest, domnul Cioloş vorbeşte de voluntari.(..) Cu tot respectul ideea mi se pare lipsită de realism. Nici un om nu-şi opreşte parcursul profesional pentru o aventură de 6 luni."

Deputatul Sebastian Ghiţă critică propunerea Guvernului Cioloş de a crea structura GovITHub. Recomandare menită să aducă specialişti IT în slujba autorităţilor. În plus deputatul susţine că propunerea afectează ordinea statului şi Constituţia, prin crearea unor structuri paralele.

"Experimentul din România cu ONG-urile care conduc o ţară şi se substituie încet-încet Statului român ar trebui să intre deja în preocuparea Direcţiei de Apărare a Constituţiei din SRI. (….) Ştim toţi cum a venit guvernul Cioloş la putere. Fără legitimitate. După voinţă străzii. De aici şi până la a accepta că ONG-urile dirijează şi plătesc procurorii României, că ONG-urile devin structuri paralele cu structurile statale ale României şi că ONG-urile se substituie companiilor din România, organizate conform Legii 31", e cale lungă, a mai spus Sebastian Ghiţă.