Gigi Becali îşi va afla pedeapsa finală pe 1 octombrie

Gigi Becali îşi va afla pedeapsa finală pe 1 octombrie

Gigi Becali îşi va afla pedeapsa finală pe data de 1 octombrie, au hotărât, marţi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Recursul omului de afaceri la hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti a stabilit, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse şi suplimentarea cu şase luni a pedepsei rezultate a fost amânat de Curtea de Apel Bucureşti pentru 1 octombrie, pentru ca la dosar să fie ataşate motivările sentinţelor de condamnare.

Omul de afaceri a fost adus la Curtea de Apel Bucureşti, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.20.

Avocaţii latifundiarului din Pipera au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de anulare a pedepsei invocând faptul că judecătorii din completul care l-au condamnat pe Gigi Becali la închisoare, nu ar fi fost compatibili să-i judece dosarul.

Decizia Tribunalului Bucreşti de a i se adăuga un spor de pedeapsă de 6 luni a fost contestată de apărătorii lui Becali, care au cerut amânarea termenului de vineri pentru a avea timp să pregătească apărarea.

Patronul Stelei a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN şi interzicerea unor drepturi timp de cinci ani.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat din nou de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul „Valiza”.

Avocaţii săi au depus pe 7 iunie cererea de contopire a pedepselor primite în cele trei dosare în care Becali a fost condamnat.

Pe 27 iunie, omul de afaceri a mai primit o veste proastă: Tribunalul Bucureşti a stabilit suplimentarea cu şase luni a pedepsei rezultate din contopirea celor trei pedepse de câte trei ani de închisoare primate.

Patronul Stelei îşi ispăşeşte pedeapsa la Pentenciarul Jilava, însă a făcut cerere de mutare la Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ca trasnferul să aibă loc este nevoie şi de avizul Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor.

Becali, dus de la Curtea de Apel Bucureşti înapoi la penitenciar

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe