Gigi Becali, ridicat de polițiști de pe aeroport și dus la Parchetul General: Omul de afaceri dorea să plece în Israel

Gigi Becali, ridicat de polițiști de pe aeroport și dus la Parchetul General: Omul de afaceri dorea să plece în Israel

Gigi Becali a fost săltat de polițiștii de frontieră duminică noaptea, chiar de pe Aeroportul Otopeni.  Parlamentarul român nu a fost curios să afle verdictul final în dosarul schimburilor de terenuri cu MAPN, care va fi dat astăzi, şi dorea sa plece in Israel.

El a fost dus la Parchetul general, acolo unde a aflat de la procurori ca este urmărit penal într-un nou dosar ce vizează societatea Avicola Iași. În acest dosar, latifundiarul este acuzat de  abuz în serviciu și înșelăciune.

Poliţia de frontieră l-a oprit pe Gigi Becali înainte ca acesta să părăsească ieri ţara în jurul orei 23. Pe numele parlamentarului a fost emis un mandat de aducere, iar Becali a fost dus la Parchetul General acolo unde procurorii i-au adus la cunoştinţă toate acuzaţiile.

„Voi ştiţi, eu când am o sentinţă, mă duc mă rog la Mormântul Sfânt, acolo e rugăciunea mea, în Israel. ori câ sunt în românia, ori că sunt în Israel tot una e , că există tratate de extrădare. Mă opreşte, zice domne, mandat de aducere. Zic, domne, sunt deputat, nu poţi să-mi dai mandat de aducere. El ce spune? Nu, că este un alt dosar. Sun avocatul şi-mi spune, da , domne, v-a făcut un alt dosar, v-a fabricat un alt dosar, dar trebuia să vă trimită două citaţii”, a spus patronul Stelei.

Becali nu înţelege de ce nu a putut pleca din ţară.

„Mă duceam acolo, mă rugam, eu puteam să vin şi mâine, şi poimâine, ca să pun în aplicare sentinţa, daqcă Doamne fereşte! dar nu are ce să fie. Nu aveam nici o interdicţie de a părăsi ţara, nu aveam nici un fel de chestie”, a mai spus omul de afaceri.

Becali este urmărit acum penal pentru abuz în serviciu și înșelăciune, după ce procurorii au anchetat modul în care a  avut loc privatizarea Avicola Iaşi. Deputatul  spune că este o întreagă conspiraţie împotriva lui.

„Notă de la SRI: faceți ce faceţi ce nu faceţi ca să-l opriţi pe Becali. Asta s-a întâmplat. Au inventat ei, nu ştiu ce înşelăciune, ce abuz, la Avicola. Păi da la Avicola am dat 15 milioane de euro şi i-am spus procurorului. Domnul procuror , eu am pierdut 15 milioane de euro la Avicola. Păi ,da zice, da dar aveţi creanţa . Vă cesionez dvs , am dat 15, daţi-mi un milion şi vă cesionez dvs să luaţi dvs 15. Ca să vezi cum am înşelat eu, că am pierdut 15 milioane la avicola şi tot eu am înşelat. În primul rând că nici nu am administrat eu, ce m-aţi văzut pe mine la Avicola să semnez ceva? Că vezi Doamne eu am înşelat, că am înşelat Avicola, contract de privatizare, şi că creanţa aia nu e atâta”, a mai spus latifundiarul.

Becali a fost anunţat şi  că are interdicţia de a părăsi ţara.

„A dat interdicţie, în dosarul cu Avicola, ca să studieze el. Ca să nu cumva să plecaţi din ţară, ca să studieze el”, a mai spus el.

Becali, ridicat de polițiști de pe Aeroportul Otopeni

Embed: