Giurgiu: Peste 30 de percheziţii domiciliare la persoane care comercializează ilegal tutun

Giurgiu: Peste 30 de percheziţii domiciliare la persoane care comercializează ilegal tutun

Percheziții de amploare au fost desfășurate miercuri dimineață de către polițiștii din Giurgiu, la persoane bănuite că au comercializat ilegal tutun. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu. anunță desfășurarea unui număr de peste 30 de percheziţii domiciliare sunt efectuate la persoane care au vândut tutun prin intermediul anunţurilor online.

Polițiștii pun executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării sunt bănuiţi că au ca preocupări achiziţionarea de tutun brut, respectiv foi, din Republica Bulgaria şi de la persoane din zona de sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun, pe care îl prelucrează în mod clandestin în tutun de fumat, folosind diferite instalaţii artizanale, ca mori de tocat, cazane de fierbere şi îl comercializează prin intermediul anunţurilor postate în mediul online.

Totodată, poliţiştii vor ridica, de la un număr de cinci oficii poştale şi o firmă de curierat, documente privind expediţia tutunului şi sumele încasate ramburs. Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul IPJ Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale.

În cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste un kilogram de tutun de fumat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale a Vămilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari