Google celebrează 226 de ani de la nașterea ornitologului John James Audubon

Google celebrează 226 de ani de la nașterea ornitologului John James Audubon

Motorul de căutare Google aniversează, marți, 226 de ani de la nașterea ornitologului france-american John James Audubon.

Logo-ul, care celebrează nașterea lui Audubon este format din crengi și păsări care formează sigla Google.


Foto: en.wikipedia.org

John James Audubon, un pictor înnăscut

John James Audubon s-a născut în 1785, pe 26 aprilie și a fost un celebru ornitolog, vânător și pictor. Acesta nu numai că a pictat păsări din America de Nord, dar le-a descris cu lux de amănunte, așa cum nimeni nu mai făcuse în anii ’70.

Sosit în Franța împreună cu tatăl său, Audubon a studiat pictura cu Jacques Louis David. La vârsta de 18 ani francezul a plecat în America unde și-a dedicat foarte mult timp desenului și studiului păsărilor, călătorind în același timp din Florida până în Labrador.

Opera care avea să-i aducă notorietatea a fost Păsările Americii, care a fost publicată la Londra în perioada 1827-1838. Simultan a publicat și explicații suplimentare, cu titlul Biografie ornitologică.

Alte cărți scrise care poartă semnătura lui John James Audubon sunt Biografia Ornitologică, O introducere a păsărilor din America de Nord și  Patrupedele vivipare ale Americii de Nord.

James Audubon a încetat din viață la vârsta de 65 de ani, în ianurie 27, 1851 la New York.

Studiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului sunt fundamentale pentru ornitologia din Lumea Nouă.