10 minuni ale Greciei

10 minuni ale Greciei
Prețul camerelor de hotel din Grecia a crescut la cote astronomice: Cât plătesc turiștii pentru o noapte de cazare. Sursa Foto: Pixabay

Grecia este una din principale destinații de vară și nu numai ale românilor. Ca orice altă țară mediteraeană, gastronomia și istoria sunt două elemente definitorii pentru Grecia. Litoralul reprezintă un punct de atracție important și se evidențiază printr-o apă verzuie spre turcoaz și o biodiversitate arhicunoscută. Practic în Grecia nu ai cum să te plictisești deoarece monumentele istorice, dar și elementele naturale te provoacă se le descoperi la orice pas. În Grecia găsim 10 creații naturale pe care trebuie să le vezi.

1. Laguna Balos, Kissamos – Creta

Situată în Creta, Laguna Balos este una dintre minunile naturale din Grecia. Soarele strălucește toată ziua pe acest loc ceresc. Drumul nu este foarte accesibil, însă efortul merită din plin.

2. Bazinul natural Giola, Astris – Insula Thassos

Piscina naturala Giola este considerată unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări din Europa. Giola se află la doar 50 de minute de mers cu mașina de portul Thassos.

3. Stânca inimii – Creta

Plaja Preveli este cu adevărat atipică: se află într-o rezervație naturală, la capătul unui canal în care un râu se varsă în mare. Puteți alege fie să înotați în apă dulce, fie în apa mării. Plaja Preveli este renumită pentru stânca sa în formă de inimă.

4. Capul Drastis – Corfu

Bucurați-vă de un moment de relaxare și înotați în apele albastre cristaline ale acestui loc frumos situat la 10 minute de mers cu mașina de orașul Sidari.

5. Farul Tourlitis – Insula Andros

Acest far fragil stă pe o stâncă mică în mijlocul Mării Egee din 1887.

6. Peșterile Albastre – Zakynthos

Peșterile Albastre sunt situate în Agios Nikolaos, un fost sat de pescari.

7. Peștera Melissani – Kefalonia

Peștera Melissani este una dintre bijuteriile ascunse ale insulei Kefalonia. Acest loc magic merită călătoria: veți avea amintiri pentru toată viața. În peșteră se revarsă lumina într-un mod magic.

8. Porto Timoni – Corfu

Dacă ești curajos, îți plac plimbările și iubești natura, această plajă frumoasă este pentru tine. Pe de-o parte plajele au vedere către Marea Mediterană, iar pe cealaltă parte se vede o lagună. Porto Timoni este situat la o oră de aeroportul Corfu.

9. Meteora – Kalabaka

Cocoțate în vârful formațiunilor geologice, Mănăstirile Meteora sunt unul dintre cele mai incredibile locuri de vizitat din Grecia.

10. Agios Sostis – Zakynthos

Această insulă mică, situată la nord de insula Zakynthos, se află la doar 15 minute de mers cu mașina de Aeroportul Zakynthos și este un adevărat paradis pe pământ.

Urmăriți B1TV.ro și pe