Grefieră de la Judecătoria Braşov, cercetată penal după ce a încercat să angajeze fictiv o studentă

Grefieră de la Judecătoria Braşov, cercetată penal după ce a încercat să angajeze fictiv o studentă

O grefieră de la Judecătoria Braşov este cercetată penal pentru fals şi posibil trafic de influenţă, după ce a încercat să angajeze fictiv o studentă la Drept, de la care a primit câteva sute de euro, informează Mediafax.

Daniela Dimiean a încercat să angajeze o studentă la Drept pe un post de grefieră la Judecătoria Braşov, dându-i tinerei, contra cost, un document cu semnături false, în care se preciza că cea din urmă este angajată. Studenta a fost şi cea care a constatat neregulile şi a sesizat autorităţile, după ce a mers să se intereseze de postul său şi a fost informată că nu figurează nicăieri.

Conducerea Jduecătoriei Braşov a luat la cunoştinţă faptele şi a sesizat Curtea de Apel.

„Persoana în cauză este cercetată penal pentru fals şi posibil trafic de influenţă. Dosarul a fost trimis spre instrumentare către Parchetul Tribunalului Braşov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, Silviu Barbu, citat de sursă.

Studenta a dat declaraţii contradictorii în faţa anchetatorilor, mai ales în ceea ce priveşte suma de bani pe care ar fi plătit-o pentru a obţine postul de grefieră la Judecătoria Braşov.

Grefiera Daniel Dimiean şi-a dat demisia, săptămâna trecută, demisia cu care conducerea instanţei a fost de acord.

Dosarul grefierei mai cuprinde şi alte aspecte cu privire la CV-ul acesteia postat pe internet, în care prezintă o carieră impresionantă în cadrul mai multor universităţi din Braşov, Bucureşti şi din străinătate. Grefiera specifică şi faptul că ar fi scris numeroase cărţi de lingvistică.

Potrivit CV-ului, din 2006 şi până în prezent, a devenit profesor universitar la Catedra de Limba română a Facultăţii de Litere din Braşov şi lector universitar la Catedra de Studii Europene – Facultatea de Litere Bucureşti. În acelaşi timp ea se prezintă ca cercetător-colaborator la Institutul de Lingvistică „I. Iordan – Al. Rosetti” (Bucureşti).

„Autenticitatea acestui CV impresionant nu are legătură cu realitatea. Singurul lucru adevărat este faptul că a absolvit Facultatea de Litere. Noi am făcut o adresă la Universitatea Transilvania Braşov pentru a ne specifica dacă funcţiile pe care şi le atribuie au concordanţă cu realitatea. Până în prezent nu am primit vreun răspuns de la Universitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, Silviu Barbu.

 

Tags: