Cluj: Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă, blocat mai mult de 3 ore pe aeroport (VIDEO)

Cluj: Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă, blocat mai mult de 3 ore pe aeroport (VIDEO)

Un grup de 65 de copii și tineri dependenți de dializă a fost blocat pentru 3 ore și jumătate, miercuri seară, pe aeroportul din Cluj, potrivit unui anunţ făcut de deputatul USR Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Grupul trebuia să zboare de la Cluj către Creta, dar „din cauza unor întârzieri succesive, terminalul plecări internaționale a devenit un infern”, scrie deputatul.

În contextul în care 10 dintre aceşti copii, care urmau să beneficieze de transplant renal, aveau imunitatea extrem de scăzută, Ungureanu relatează că a apelat la conducerea aeroportului, „care a avut amabilitatea să mute grupul de 76 de persoane la salonul VIP unde circuitul este separat și condițiile de igienă sunt corespunzătoare.”

„Haz de necaz!
Sunt prieteni care m-au întrebat dacă am aterizat cu bine în Creta alături de grupul de 65 de copii și tineri dependenți de dializă cu care ar fi trebuit să decolez astăzi, la ora 17.45, de pe aeroportul din Cluj-Napoca.
Din cauza unor întârzieri succesive, terminalul plecări internaționale a devenit un infern.
Recunosc că am devenit neliniștit nu doar din cauza căldurii infernale și a lipsei de oxigen dar 10 tineri din acest grup au primit șansa unui transplant renal și din cauza imunității scăzute trebuie să evite aglomerația…
Am apelat la conducerea aeroportului care a avut amabilitatea să mute grupul de 76 de persoane la salonul VIP unde circuitul este separat și condițiile de igienă sunt corespunzătoare…
Copiii au fost tratați regește și orele au trecut mai ușor.
Mii de mulțumiri și o concluzie.
Clujul are nevoie de un alt terminal, mult mai încăpător, trebuie să fie realizat urgent, în momentele de vârf aeroportul devine un coșmar pentru călători și personalul aeroportului.
Vestea bună este că nu a dispărut omenia și bucuria de a face bine.
O asistentă medicală, angajată a aeroportului, a rămas alături de noi și i-a înconjurat cu multă afecțiune și empatie nedisimulată pe toți acești tineri grav bolnavi.
Priviți jocul Ilincăi cu ceilalți suferinzi și asistenta lor Dorina.
Într-o lume nebună, o picătură de normal și fericire”, a povestit Emanuel Ungureanu, care este şi vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Emanuel Ungureanu / Facebook)

Ultima oră
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)
21:29 - Sorin Cîmpeanu: Am solicitat un grafic de livrare a testelor de salivă. Cele 2,4 milioane livrate nu ajung pentru testarea din ziua de luni, darămite pentru joi (VIDEO)
21:24 - Tanczos Barna trage semnalul de alarmă: „Avem un singur procuror în România specializat pe infracțiuni de mediu” (VIDEO)