Gruparea care a furat un milion de euro: Şeful suprem trăia în România de ani buni

Gruparea care a furat un milion de euro: Şeful suprem trăia în România de ani buni

O grupare care a furat peste un milion de euro din conturile a cel puţin 200 de clienţi ai unor bănci din Italia a fost prinsă de poliţiştii e la combaterea crimei organizate din Capitală.

Autorităţile au descoperit că din cele 100 de oameni care formau gruparea, trei dintre ei erau români, informează PRO TV.

De asemenea, Giuseppe Pensabene, șeful suprem al reţelei trăia în România de ani buni. Potrivit poliţiştilor, acesta este un membru important al mafiei calabreze Ndrangheta.

„Nu sunt mafiot, sunt doar un băiat bun. Au greşit, e o greşeală, toată România mă cunoaşte, sunt bun”, a susţinut acesta.

Primul palier al grupării se ocupa cu furtul banilor din conturi, unde infractorii trimiteau clienţilor unor bănci un email, cu un link ce îi ducea pe o pagină falsă unde li se cerea să introducă datele de identificare ca să acceseze contul, care părea blocat dintr-o eroare. O dată primit accesul la cont, hackerii transferau şi câte 3.000 de euro către alte conturi controlate de cărăuşii de bani.
„Direcţionau banii către acele persoane recrutate special pentru a fi destinatarii acestor sume, este vorba de primul palier. Noi le spunem cărăuşi de bani care erau în Italia, şi care la rândul lor transferau sumele de bani în România, unde erau scoase de alţi cărăuşi care fie îi scoteau de la bancomat, fie făceau alte transferurti către persoanele care i-au recrutat. Căutau să îşi justifice prezenta pe teritoriul României şi viaţa socială activă prin anumite activităţi din zona jocurilor de noroc şi a pariurilor sportive. Omare parte din bani erau spălaţi în România”, spune un ofițer BCCO București.