Guvernul a adoptat în ședința de joi un memorandum pentru asigurarea conectării la internet a unităților de învățământ preuniversitar: Câte școli ar urma să aibă acces la internet

Guvernul a adoptat în ședința de joi un memorandum pentru asigurarea conectării la internet a unităților de învățământ preuniversitar: Câte școli ar urma să aibă acces la internet

Guvernul a adoptat în ședința de joi o serie de acte normative care cuprind măsuri referitoare la începerea noului an școlar. Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat, la finalul ședinței Executivului, că sunt alocate astfel ”sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor în vederea organizării începutului de an școlar”.

Ionel Dancă: Se va aloca suma de 100 de milioane din Fondul de rezervă pentru achiziții de laptopuri, materiale sanitare și dispozitive electronice

O primă Hotărâre vizează alocarea a 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru achiziționarea de laptopuri și alte dispozitive electronice necesare pentru desfășurarea cursurilor în regim online, precum și pentru achiziția de materiale sanitare.

”A fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea programului național «Educația în siguranță» și pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară, o sumă de 100 de milioane de lei pentru Ministerul Educației în vederea constituirii unor stocuri de rezervă la nivelul inspectoratelor școlare pentru perioada următoare. Practic, au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele școlare să facă achiziții de laptopuri, materiale sanitare și dispozitive electronice precum camere web sau table electronice, astfel încât personalul din învățământ să poată să desfășoare lecții online, acolo unde situația epidemiologică impune un astfel de sistem.

În situația în care unele unități școlare vor epuiza stocurile de materiale sanitare sau nu vor avea la dispoziție tehnica necesară atât în ceea ce privește dotarea cu laptopuri sau camere web, acestea vor putea solicita alocarea de materiale necesare din stocurile de rezervă care vor fi constituite la nivelul inspectoratelor școlare”, a anunțat Ionel Dancă la finalul ședinței de Guvern.

Memoradum privind asigurarea conectării la internet a unităților de învățământ preuniversitar

Totodată, Executivul a adoptat un memorandum care prevede conectarea la internet a peste 3.000 din cele aproape 6.000 de unități de învățământ preuniversitar care nu au, în acet moment, acces la rețeaua de internet.

”Tot în vederea îmbunătățirii accesului atât al elevilor, cât și al profesorilor la sistemul de învățământ online, a fost adoptat un memorandum pentru asigurarea conectării la internet a unităților de învățământ preuniversitar. Este vorba despre un memorandum prin care toate instituțiile implicate și furnizorii de servicii vor implementa tehnologia necesară pentru a crește numărul de unități școlare conectate la internet. Astfel, dintr-un număr de 5.882 de unități școlare fără acces la internet, în acest moment, în urma implementării măsurilor prevăzute în acest memorandum, vor fi conectate la rețeaua de internet 3.150 de unități școlare. Practic, mai mult de jumătate din unitățile școlare care, în acest moment, nu sunt conectate la rețeaua de internet vor putea avea acces la internet”, a mai precizat șeful Cancelariei premierului.

Ce decizie a luat Guvernul în privința deficitului de presonal din învățământ

Și tot în ședința de joi, Guvernul a adoptat o Hotărâre în baza vor putea fi ocupate 500 de posturi din sistemul de învățământ, în contextul existenței unui deficit de personal.

”A fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării pentru ocuparea a 500 de posturi în sistemul de învățământ, atât personal nedidactic, cât și personal didactic, în învățământul preuniversitar. Este o necesitate impusă de situația actuală în care, în multe unități de învățământ preuniversitar avem, în acest moment, un personal deficitar”, a mai anunțat Ionel Dacă.

Tags:
Ultima oră
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut
11:33 - DLAF a sesizat DNA și cu privire la proiectul pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui Dan Barna: „Au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”