Guvernul a aprobat desecretizarea unor informații din ședința din 29 octombrie

Guvernul a aprobat desecretizarea unor informații din ședința din 29 octombrie
Foto: gov.ro

Executivul a aprobat printr-o Hotărâre declasificarea unor informații secrete de stat din stenograma ședinței de guvern din data de 29 octombrie 2014, informează Biroul de presă al Guvernului, potrivit Agerpres.

În cadrul ședinței de Guvern din octombrie a fost dat și un aviz la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr 286/ 2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetățenii care dezvăluie informații din dosarele penale.

Executivul a anunțat săptămâna trecută, vineri, că va emite un act normativ în următoarea ședință, prin care se va desecretiza stenograma ultimei ședințe în care s-a votat amendamentul privind dezvăluirile din dosare.

„Având în vedere eroarea tehnică din comunicatul de presă din data de 29 octombrie a.c., pentru o transparență totală, Guvernul României va emite un act normativ în următoarea ședință de guvern, prin care va fi desecretizată stenograma discuțiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare”, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Pe 29 octombrie, Guvernul a avizat favorabil propunerea senatorului PSD Șerban Nicolae de a modifica Codul Penal, iar cei care dezvăluiau informaţii din dosare riscau să fie pedepsiţi cu închisoarea până la trei ani. La patru ore distanță, Executivul a postat un comunicat în care se preciza că avizul era de fapt nefavorabil, anunțând o eroare tehnică.