Guvernul a îndeplinit până acum doar 6 din cele 24 jaloane din PNRR aferente trimestrului 3

Guvernul a îndeplinit până acum doar 6 din cele 24 jaloane din PNRR aferente trimestrului 3
Foto: Guvernul României / Facebook

Doar 6 din cele 24 de jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) aferente trimestrului 3 din 2022, au fost îndeplinite până în prezent,a  declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș.

Acesta a spus că jaloanele trebuie bifate prin acte normative, iar restul necesită lansări de apeluri sau ordine de ministru, informeaza economedia.ro.

„Astăzi a fost ultima zi pentru adoptarea de acte normative care privesc jaloanele și țintele de pe trimestrul 3 pentru PNRR. Precizez că nu toate jaloanele și țintele de pe trimestrul 3, în număr total de 24, se închid prin acte normative pe care Guvernul trebuie să le aprobe. Din cele 24 de jaloane și ținte, 6 sunt cu acte normative care trebuiau adoptate până astăzi conform sarcinii trasate de prim-ministru. În perioada următoare, până pe 30 septembrie, celelalte jaloane și ținte se închid fie prin lansarea de apeluri de proiecte, fie prin lansări de licitații, fie prin ordine de ministru”, a transmis Marcel Boloș.

Din punctul de vedere al primei cererii de plată, Boloș a afirmat că Comisia Europeană a emis avizul pozitiv pentru ca cererea să înainteze către comitetele de specialitate ale consiliului ECOFIN al UE. „Luni avem primul comitet de specialitate pentru analiza primei cererei de plată. Așteptăm apoi planificarea pt cel de-al doilea comitet și apoi aprobarea în consiliul ECOFIN al UE”, a specificat Boloș.

Acesta spune că speră sa aibă în prima jumătate a lunii octombrie aprobarea din partea consiliului ECOFIN, iar banii ar trebui intra imediat după aprobare, în general a doua sau a treia zi.

Ministrul spune că vor să depună a doua cerere de plată de 2,8 miliarde euro în octombrie care reprezintă 51 de jaloane și ținte.

Urmăriți B1TV.ro și pe