Halucinant: O femeie vrea să organizeze o excursie pe Vârful Moldoveanu cu un grup de persoane fără experiență sau cu dizabilități. Cum le răspunde cunoscătorilor care încearcă să o oprească (FOTO)

Halucinant: O femeie vrea să organizeze o excursie pe Vârful Moldoveanu cu un grup de persoane fără experiență sau cu dizabilități. Cum le răspunde cunoscătorilor care încearcă să o oprească (FOTO)
Foto: carpati.org

Situație halucinantă în Galați. O femeie vrea să organizeze o excursie pe munte, pe Vârful Moldoveanu, cu un grup de 35 de persoane fără experiență, dintre care jumătate sunt cu dizabilități.

Lenuș Lungu a publicat un mesaj pe Facebook, pe un grup dedicat drumețiilor montane, în care întreabă dacă se poate urca pe Moldoveanu în weekend-ul viitor.

Zeci de internauți au reacționat imediat, sfătuind-o pe femeie să renunțe la aceste planuri, pentru că pe munte este încă zăpadă și este vorba despre un traseu foarte periculos, mai ales pentru persoane fără experiență.

Comentariile însă par a nu o descuraja pe Lenuș Lungu care susține că dacă și-a propus să facă această excursie, trebuie să ducă planul la bun sfârșit.

”Din toată documentarea mea referitoare la acest subiect, ascensiunea pe vf. Moldoveanu este recomandată în perioada 1 iulie-10 septembrie”, i-a transmis un internaut.

”Mulțumesc dar odată ce ne-an propus trebuie să și reușim!”, i-a răspuns femeia.

De altfel, la toate avertismentele cunoscătorilor care încearcă să o descurajeze să facă această drumeție, femeia oferă următoarele răspunsuri:

”Multumim, vom fi un grup de 35 persoane așa că încercam să facem din acest traseu o experiență de neuitat.

Sperăm să ne ajute Dumnezeu ținând cont ca 14 din ei sunt la prima urcare pe munte și sunt și surdomuți.

Multumim! Aceasta experiență sper să-i facă să-și depășească condiția de "persoane cu dizabilitati"!

Mulțumesc pentru sfaturi; nu mai pot da înapoi trebuie să mă țin de promisiune. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper că vom reuși mai ales ca vremea se pare a fi prielnică.

Vă mulțumesc pentru sfaturi și vă pot spune că primul lor traseu (dacă se poate numi așa) a fost acum o luna la Sâmbăta de Sus .Au urcat până la Chilia lui Arsenie Boca și au fost profund impresionați ceea ce m-a făcut să le ofer și mai mult.Nu aș putea să vă exprim în cuvinte sentimentele lor acolo sus!De ce să le tăiem speranțele și să-i consideram oameni cu aspirații limitate?”, sunt doar câteva dintre răspunsurile femeii.

În plus, aceasta susține că pe plan local ”s-au făcut mici eforturi pentru ca aceste persoane să poată face deplasarea” și că lucrurile nu mai pot fi schimbate.

Situația a fost semnalată pe Facebook și de ghidul montan Costin Miu.

”Dacă mai era nevoie să știți în ce țară trăim. O doamnă din Galați, Lenuș Lungu pe numele ei, anunță pe un grup de munte că intenționează să ducă un grup de 35 de persoane fără experiență de munte, din care jumătate cu dizabilități, pe Moldoveanu, în w-e viitor. Un milion de oameni, ghizi montani și salvamontiști o avertizează că e un traseu periculos și că pune viața oamenilor în pericol, dar doamna insistă că „vom avea o experiență de neuitat, cu ajutorul Domnului. (…) Oamenii si-au luat liber de la serviciu și s-au obținut și sponsorizări”.

Dacă printre prietenii mei din Galați sunt vreunii care știu de inconștiența asta, transmiteți-le sponsorilor respectivi să mai păstreze niște bani, s-ar putea să aibă nevoie după w-e care vine. Mai o colivă, mai un avocat…”, a scris acesta.

Tags: