Horațiu Cojocaru, DSP Sibiu: Sunt tot mai multe infecții respiratorii și cazuri confirmate de gripă. Cam jumătate din internări sunt în rândul copiilor de creșă, grădiniță sau școală primară (VIDEO)

Horațiu Cojocaru, DSP Sibiu: Sunt tot mai multe infecții respiratorii și cazuri confirmate de gripă. Cam jumătate din internări sunt în rândul copiilor de creșă, grădiniță sau școală primară (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Circa jumătate din numărul pacienților internați în spitalele din județul Sibiu în ultima săptămână cu gripă sau infecții ale căilor respiratorii sunt copii de creșă, grădiniță sau școală primară, care pot dezvolta la rândul lor forme medii și severe de boală, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Horațiu Cojocaru, marți seară, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Horațiu Cojocaru (DSP Sibiu), pe B1 TV: „Sunt tot mai multe infecții respiratorii și cazuri confirmate de gripă”

Întrebat ce detalii are despre cele șase victime care au murit de gripă la Spitalul Județean Sibiu, oficialul a precizat: „Vârstele sunt între 62 de ani și 80 de ani. Discutăm de două femei și patru bărbați. Toate, din păcate, aveau și comorbidități și toate nu erau vaccinate împotriva gripei”.

„Din păcate, sunt tot mai multe infecții respiratorii și cazuri confirmate de gripă. În ultima săptămână am avut, de exemplu, 242 de cazuri confirmate de gripă și 2.015 cazuri de infecție a căilor respiratorii superioare, care au dus la 95 de internări în cazul gripei și 93 de internări în cazul infecțiilor respiratorii. Da, din păcate, discutăm și despre cele șase decese menționate de dumneavoastră”, a continuat el.

Întrebat dacă la spital vin și copii, Horațiu Cojocaru a spus: „Da, din păcate, și în rândul copiilor apar forme medii și severe de boală și cam jumătate din aceste internări sunt în rândul copiilor de vârstă până în școala primară, deci creșe, grădinițe și școală primară”.

„Programul centrelor de permanență și centrelor de evaluare sunt după programul medicilor de familie, pentru că acesta este și scopul lor primordial, să asigure asistența medicală în afara programului medicinei de familie, și de aceea este preponderent după-masa și noaptea”, a menționat Horațiu Cojocaru.

„Sfătuim toată populația ca la primele semne de infecție respiratorie, în primul rând, să nu se mai prezinte în colectivități, fie că discutăm de adulți, fie că discutăm de copii, să ia legătura în primul rând cu medicul de familie pentru un diagnostic corect și începerea tratamentelor. Cel mai important, până medicul nu confirmă depășirea episodului de boală, să nu se reintegreze în colectivitate, tocmai pentru a evita răspândirea”, a mai spus directorul DSP Sibiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo