IARNĂ DE COȘMAR! Anunțul de ULTIM MOMENT al meteorologilor. Când lovește GERUL

IARNĂ DE COȘMAR! Anunțul de ULTIM MOMENT al meteorologilor. Când lovește GERUL

Meteorologii anunță că România va avea o iarnă cu fenomene meteo extreme.

Noiembrie va fi o lună de toamnă bândă, dar din decembrie foaia se schimbă radical. Vor fi episoade de viscol și ger năprasnic.

„Au mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieşită din comun. Şi nu e vorba doar de România. Vedeţi că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa. Aţi văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei. De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Şi practic avem această vreme foarte caldă ca o altă faţetă a vremii foarte reci şi cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme”, a spus meteorologul Roxana Bojariu, potrivit Realitatea TV.

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii. Nici decembrie şi ianuarie nu se anunţă blânde. Vom avea frig cumplit, cu minine de minus 20, minus 30 de grade, şi viscol puternic.